Як зварити смачну юшку з голови і хвоста форелі?
Якщо після приготування вечері ви зібралися викинути такі частини форелі як хвіст і голова, радимо звернути увагу на цей рецепт. У вас вийде смачний легкий супчик, який завжди доведеться до речі.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Форель – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Пшоно – 100-150 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
1. Форель ділимо на кілька частин, кожну з яких очищаємо і ставимо варитися в підсолену воду. Варимо до кипіння, потім поступово зменшуємо вогонь і продовжуємо варити 30 хвилин.
2. Паралельно з цим очищаємо картоплю й нарізаємо на дрібні кубики.
3. Моркву натираємо на крупній тертці.
4. А цибулю нарізаємо як можна дрібніше.
5. Перед тим як додати крупу в суп, пшоно ретельно перебираємо і промиваємо холодною водою.
6. Перевіряємо готовність форелі, після чого проціджуємо бульйон і переливаємо в окрему ємність. Рибу залишаємо остуджуватися, щоб потім перебрати і видалити кістки.
7. До чистого бульйону додаємо подрібнені овочі і варимо протягом п’яти хвилин. Далі засипаємо пшоняну крупу, спеції, лавровий лист і сіль за необхідності. Юшку варимо приблизно 20 хвилин до повної готовності всіх інгредієнтів.
8. Не забуваємо повернути в бульйон очищену м’ясо форелі.
9. Вуха практично готова, залишається вимиту зелень подрібнити і додати до супу і залишити настоюватися на вимкненій плиті.
Приємного вам апетиту!