Юшка з форелі – 10 рецептів класичної юшки в домашніх умовах з фото покроково

Як зварити смачну юшку з голови і хвоста форелі?

Якщо після приготування вечері ви зібралися викинути такі частини форелі як хвіст і голова, радимо звернути увагу на цей рецепт. У вас вийде смачний легкий супчик, який завжди доведеться до речі.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Форель – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Пшоно – 100-150 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

1. Форель ділимо на кілька частин, кожну з яких очищаємо і ставимо варитися в підсолену воду. Варимо до кипіння, потім поступово зменшуємо вогонь і продовжуємо варити 30 хвилин.

2. Паралельно з цим очищаємо картоплю й нарізаємо на дрібні кубики.

3. Моркву натираємо на крупній тертці.

4. А цибулю нарізаємо як можна дрібніше.

5. Перед тим як додати крупу в суп, пшоно ретельно перебираємо і промиваємо холодною водою.

6. Перевіряємо готовність форелі, після чого проціджуємо бульйон і переливаємо в окрему ємність. Рибу залишаємо остуджуватися, щоб потім перебрати і видалити кістки.

7. До чистого бульйону додаємо подрібнені овочі і варимо протягом п’яти хвилин. Далі засипаємо пшоняну крупу, спеції, лавровий лист і сіль за необхідності. Юшку варимо приблизно 20 хвилин до повної готовності всіх інгредієнтів.

8. Не забуваємо повернути в бульйон очищену м’ясо форелі.

9. Вуха практично готова, залишається вимиту зелень подрібнити і додати до супу і залишити настоюватися на вимкненій плиті.

Приємного вам апетиту!