Юшка з форелі – 10 рецептів класичної юшки в домашніх умовах з фото покроково

Як приготувати наваристу і ароматну юшку з форелі з пшоном?

Зупиніться на цьому рецепті, якщо вам хочеться яскравих фарб не тільки за вікном, але і за обіднім столом. Жовта пшоняна крупа додасть супу легкості і одночасно поживності, а вам – гарного настрою.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 40-50 хв

Порцій – 4-6.

Склад:

  • Форель – 600 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець болгарський – ½ шт.
  • Пшоно – 100 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. У каструлю кладемо в цілісному вигляді очищену моркву, цибулю і рибу. Варимо до стану кипіння, додаємо сіль, лаврушку і перець. Варимо протягом 10 хвилин.

2. Перевіряємо готовність риби і овочів. Весь вміст витягуємо з каструлі, а бульйон проціджуємо через сито і знову відправляємо нагріватися.

3. Подрібнюємо картоплю на кубики або брусочки і відправляємо готуватися в бульйон.

4. Через 10 хвилин додаємо подрібнену моркву і болгарський перець.

5. За 20 хвилин до вимикання юшки засипаємо заздалегідь замочену пшоняну крупу і варимо на тихому вогні.

6. Поки всі овочі розварюються, і вуха доводиться до стану повної готовності, подрібнюємо охолоджену рибу і розкладаємо в кожну тарілку окремо. Після чого розливаємо готову юшку по тарілках.

Приємного вам апетиту!