Як приготувати наваристу і ароматну юшку з форелі з пшоном?
Зупиніться на цьому рецепті, якщо вам хочеться яскравих фарб не тільки за вікном, але і за обіднім столом. Жовта пшоняна крупа додасть супу легкості і одночасно поживності, а вам – гарного настрою.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 40-50 хв
Порцій – 4-6.
Склад:
- Форель – 600 гр.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля – 3 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець болгарський – ½ шт.
- Пшоно – 100 гр.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. У каструлю кладемо в цілісному вигляді очищену моркву, цибулю і рибу. Варимо до стану кипіння, додаємо сіль, лаврушку і перець. Варимо протягом 10 хвилин.
2. Перевіряємо готовність риби і овочів. Весь вміст витягуємо з каструлі, а бульйон проціджуємо через сито і знову відправляємо нагріватися.
3. Подрібнюємо картоплю на кубики або брусочки і відправляємо готуватися в бульйон.
4. Через 10 хвилин додаємо подрібнену моркву і болгарський перець.
5. За 20 хвилин до вимикання юшки засипаємо заздалегідь замочену пшоняну крупу і варимо на тихому вогні.
6. Поки всі овочі розварюються, і вуха доводиться до стану повної готовності, подрібнюємо охолоджену рибу і розкладаємо в кожну тарілку окремо. Після чого розливаємо готову юшку по тарілках.
Приємного вам апетиту!