Юшка з форелі – 10 рецептів класичної юшки в домашніх умовах з фото покроково

Простий і швидкий рецепт приготування юшки з форелі з перловкою

Перлова крупа ніколи не буде зайвою, особливо якщо ви її відданий шанувальник. Важливо перловку заздалегідь замочити, тоді в результаті крупа залишиться цілісною, розсипчастою і різноманітить ваш рибний бульйон.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 35 хв.

Порцій – 4-6.

Склад:

  • Форель – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Крупа перлова – 120 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Зі шкурки риби видаляємо зябра з плавниками і ставимо варитися більш цілісні шматочки. У каструлю з рибою відразу кладемо цілісну цибулину і моркву. Додаємо сіль і варимо на сильному вогні доводимо до стану кипіння, після чого зменшити вогонь і залишити варитися ще протягом 20 хвилин. Обов’язково видаляємо піну, кістки і різне сміття з поверхні бульйону.

2. В цей час займемося підготовкою овочів. Досить дрібно нарізаємо цибулю, на великій тертці подрібнюємо моркву, а картоплю нарізаємо брусками.

3. Перлову крупу також необхідно заздалегідь замочити в кип’яченій воді.

4. На великому вогні розігріваємо сковорідку з рослинним маслом і відправляємо пассироваться моркву з цибулею протягом 4-ьох хвилин.

5. Через 30 хвилин варіння бульйону витягаємо варену рибу, цибулину і моркву. Залишаємо рибу охолоджуватися, після чого очищаємо від кісток і хрящів.

6. Проціджений через марлю бульйон знову відправляємо на маленький вогонь. Сюди ж вкидаємо картопля, розм’якшену перлову крупу і продовжуємо варити протягом 25 хвилин.

7. Засмажку перекладаємо в бульйон, заправляємо сіллю, перцем, лавровим листом і варимо хвилин 10 на маленькому вогні.

8. Після того як суп настоявся на теплій плиті, розливаємо по тарілках і подаємо до столу разом зі свіжим хлібом.

Приємного апетиту!