Простий і швидкий рецепт приготування юшки з форелі з перловкою
Перлова крупа ніколи не буде зайвою, особливо якщо ви її відданий шанувальник. Важливо перловку заздалегідь замочити, тоді в результаті крупа залишиться цілісною, розсипчастою і різноманітить ваш рибний бульйон.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 35 хв.
Порцій – 4-6.
Склад:
- Форель – 500 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Крупа перлова – 120 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Зі шкурки риби видаляємо зябра з плавниками і ставимо варитися більш цілісні шматочки. У каструлю з рибою відразу кладемо цілісну цибулину і моркву. Додаємо сіль і варимо на сильному вогні доводимо до стану кипіння, після чого зменшити вогонь і залишити варитися ще протягом 20 хвилин. Обов’язково видаляємо піну, кістки і різне сміття з поверхні бульйону.
2. В цей час займемося підготовкою овочів. Досить дрібно нарізаємо цибулю, на великій тертці подрібнюємо моркву, а картоплю нарізаємо брусками.
3. Перлову крупу також необхідно заздалегідь замочити в кип’яченій воді.
4. На великому вогні розігріваємо сковорідку з рослинним маслом і відправляємо пассироваться моркву з цибулею протягом 4-ьох хвилин.
5. Через 30 хвилин варіння бульйону витягаємо варену рибу, цибулину і моркву. Залишаємо рибу охолоджуватися, після чого очищаємо від кісток і хрящів.
6. Проціджений через марлю бульйон знову відправляємо на маленький вогонь. Сюди ж вкидаємо картопля, розм’якшену перлову крупу і продовжуємо варити протягом 25 хвилин.
7. Засмажку перекладаємо в бульйон, заправляємо сіллю, перцем, лавровим листом і варимо хвилин 10 на маленькому вогні.
8. Після того як суп настоявся на теплій плиті, розливаємо по тарілках і подаємо до столу разом зі свіжим хлібом.
Приємного апетиту!