Юшка з пшона — дуже смачне перше блюдо, яке можна приготувати в домашніх умовах. З роками рецепт юшки удосконалювався і в кінцевому рахунку з’явилися такі варіанти супу, в яких складно розпізнати той самий смак дитинства. Тому представляю вашій увазі добірку найбільш класичних рецептів на будь-який смак!
Класична юшка з форелі з пшоном в домашніх умовах
Напевно, хоч раз в житті кожна людина пробував вуха. Але варіацій цієї страви так багато, що досить складно знайти 2 однакових рецепта. Тому пропоную приготувати класичний варіант юшки з додаванням пшона і обрізків форелі.
Інгредієнти на
4 порц.
- Пшоно 3 ст. л.
- Форель 300 гр.
- Морква 2 шт.
- Картопля 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Вода 2 л
- Лавровий лист 1 шт.
- Перець чорний мелений 2 шт.
- Перець червоний мелений 2 шт.
- Сіль за смаком
- Спеції і Приправи за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати смачну юшку з пшоном? Спершу зваримо бульйон. Для цього в киплячу воду закинем чорний перець, додамо трохи солі і акуратно, щоб вода не розбризкувався, покладемо в каструлю голови риби. Готуємо хвилин 20-30, поки форель не звариться.
- Як тільки риба буде готова, дістаємо її на обробну дошку або тарілку і даємо трохи охолонути. Бульйон проціджуємо, щоб в ньому не залишилося кісток.
- Поки голови риби остигають готуємо овочі. Чистимо цибулю, моркву і картоплю. Моркву тремо на крупній тертці, а картоплю нарізаємо кубиками. Бульйон знову ставимо на плиту і додаємо в нього овочі і пшоно. Цибулю нарізати не потрібно, закидаємо його цілком. Він потрібен нам лише щоб додати певний аромат і смак.
- Відокремлюємо від зварених голів м’ясо і також відправляємо в практично готову юшку. Головку цибулі виймаємо і викидаємо. Вона нам більше не знадобиться.
- Додаємо сіль та інші улюблені спеції. Варимо до готовності пшона.
- При подачі прикрашаємо вуха рожевим перцем. Тепер можемо насолодитися плодами трудів!
