Навариста і ароматна юшка з сьомги з рисом
В класичному рецепті юшки не використовуються крупи. Але цей кулінарний експеримент став успішним, тому увійшов в число рецептів приготування незвичайною і смачної ухи з сьомги. Рис робить суп більш густим і наваристим, надає свою нотку смаку, яка відмінно поєднується з червоною рибою.
Час приготування: 1 годину
Час приготування: 1 годину 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Сьомга – 250 гр.
- Кріп – 2-3 гілочки
- Перець духмяний горошок – 4-5 шт.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Цибуля – ½ шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Рис – ½ склянки
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
1. М’ясо сьомги ретельно промийте, якщо є, видалити лусочки і шкіру. Складіть рибу в каструлю. Залийте холодною водою.
2. Гілочки кропу вимийте і разом зі стеблами додайте до риби. В ту ж каструлю покладіть лавровий лист і чорний перець горошком. Поставте каструлю на середній вогонь. При утворенні пінки знімайте її з поверхні ложкою або шумівкою.
3. Помийте і почистіть моркву, картоплю і цибулю. Наріжте картоплю невеликими кубиками, моркву натріть на крупній тертці, а цибулю розріжте навпіл, використовуйте тільки одну половину. Моркву і пів-цибулини додайте в каструлю з майбутнім бульйоном. Варіть близько 20 хвилин на слабкому вогні.
4. Кілька разів промийте рис під холодною водою, щоб вивести зайвий крохмаль. 20 хвилин вийміть з бульйону всі спеції і овочі, крім моркви. Рибу теж залиште в каструлі. Покладіть в каструлю нарізану картоплю і рис.
5. Варіть вуха до готовності картоплі, це займе близько 15 хвилин. Після посоліть і поперчіть суп. Зніміть з вогню і дайте постояти під закритою кришкою близько 5 хвилин. Розлийте по глибоких тарілках і кличте сім’ю за стіл.
Приємного апетиту!