Юшка з сьомги – 10 рецептів класичної юшки в домашніх умовах з фото покроково

Навариста і ароматна юшка з сьомги з рисом

В класичному рецепті юшки не використовуються крупи. Але цей кулінарний експеримент став успішним, тому увійшов в число рецептів приготування незвичайною і смачної ухи з сьомги. Рис робить суп більш густим і наваристим, надає свою нотку смаку, яка відмінно поєднується з червоною рибою.

Час приготування: 1 годину

Час приготування: 1 годину 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Сьомга – 250 гр.
  • Кріп – 2-3 гілочки
  • Перець духмяний горошок – 4-5 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Цибуля – ½ шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Рис – ½ склянки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

1. М’ясо сьомги ретельно промийте, якщо є, видалити лусочки і шкіру. Складіть рибу в каструлю. Залийте холодною водою.

2. Гілочки кропу вимийте і разом зі стеблами додайте до риби. В ту ж каструлю покладіть лавровий лист і чорний перець горошком. Поставте каструлю на середній вогонь. При утворенні пінки знімайте її з поверхні ложкою або шумівкою.

3. Помийте і почистіть моркву, картоплю і цибулю. Наріжте картоплю невеликими кубиками, моркву натріть на крупній тертці, а цибулю розріжте навпіл, використовуйте тільки одну половину. Моркву і пів-цибулини додайте в каструлю з майбутнім бульйоном. Варіть близько 20 хвилин на слабкому вогні.

4. Кілька разів промийте рис під холодною водою, щоб вивести зайвий крохмаль. 20 хвилин вийміть з бульйону всі спеції і овочі, крім моркви. Рибу теж залиште в каструлі. Покладіть в каструлю нарізану картоплю і рис.

5. Варіть вуха до готовності картоплі, це займе близько 15 хвилин. Після посоліть і поперчіть суп. Зніміть з вогню і дайте постояти під закритою кришкою близько 5 хвилин. Розлийте по глибоких тарілках і кличте сім’ю за стіл.

Приємного апетиту!