Паштет з курячої печінки з морквою і цибулею
Лише раз, приготувавши курячий паштет будинку, ви назавжди забудете про те, щоб купити цей продукт в магазині. До того ж, домашнє блюдо набагато корисніше, містить у собі безліч вітамінів і мінералів, а готується дуже просто і швидко.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Печінка куряча – 300 гр.
 - Цибуля – 1 шт.
 - Морквина – 1 шт.
 - Масло вершкове – 30 гр.
 - Масло рослинне – 2 ст. л.
 - Лист лавра – 1 шт.
 - Сіль – 1 щіпка.
 - Вода – 200 мл
 
Процес приготування:
Крок 1. Субпродукти ретельно промиваємо під струменем води і витягаємо жовчні протоки і вкраплення жиру.
Крок 2. Овочі очищаємо від шкірки і нарізаємо моркву кружальцями, а цибулю – півкільцями.
Крок 3. Пасеруємо цибулю на соняшниковій олії.
Крок 4. Коли овоч стане напівпрозорим, додаємо в жароміцний посуд моркву і печінку.
Крок 5. Заливаємо вміст сковороди 200 мл води, солимо й додаємо лист лавра.
Крок 6. Закриваємо продукти кришкою і тушкуємо до повного випаровування води (приблизно 20 хвилин).
Крок 7. Гарячу печінку з овочами перекладаємо в чашу блендера і перебиваємо до отримання однорідної консистенції.
Крок 8. У практично готовий паштет додаємо шматочки вершкового масла для аромату і насиченості смаку.
Крок 9. Знову подрібнюємо блендером.
Крок 10. Готову намазки з печінки перекладаємо в скляний контейнер з кришкою і зберігати у холодильній камері протягом 3 діб. Приємного апетиту!












