Закуски на зиму – 10 найбільш смачних рецептів заготовок з покроковими фото

Грецька закуска з квасолею на зиму

Грецька закуска з квасолею на зиму виходить неймовірно живильної і цікавою за смаком. Така закуска відмінно доповнить як домашній, так і святковий стіл. Можна подавати з гарячими гарнірами або просто їсти з хлібом. Беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Квасоля біла – 450 гр.
  • Помідори – 1,5 кг
  • Перець болгарський – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста червоний – 0,5 кг
  • Морква – 0,5 кг
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Оцет 9% – 40 мл
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Промиваємо і, при необхідності очищаємо овочі.

Крок 2. Попередньо вимочуємо квасолю у воді. Рекомендується залишити на ніч.

Крок 3. Очищаємо болгарські перці від насіння і ріжемо тонкою соломкою.

Крок 4. На часточки розбираємо помідори.

Крок 5. Очищаємо цибулю й ріжемо його тонкими півкільцями.

Крок 6. Натираємо моркву на крупній тертці.

Крок 7. Вимочену квасолю відварюємо до готовності і відкидаємо на друшляк. Даємо стекти воді.

Крок 8. Овочі з’єднуємо в каструлі, кип’ятимо і варимо 20 хвилин. Доповнюємо сіллю, цукром і тушкуємо ще 15 хвилин. В кінці додаємо квасолю і оцет. Кип’ятимо і розливаємо по банках. Закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.

Крок 9. Грецька закуска з квасолею на зиму готова!