Грецька закуска з квасолею на зиму
Грецька закуска з квасолею на зиму виходить неймовірно живильної і цікавою за смаком. Така закуска відмінно доповнить як домашній, так і святковий стіл. Можна подавати з гарячими гарнірами або просто їсти з хлібом. Беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Квасоля біла – 450 гр.
- Помідори – 1,5 кг
- Перець болгарський – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста червоний – 0,5 кг
- Морква – 0,5 кг
- Масло рослинне – 200 мл
- Оцет 9% – 40 мл
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Промиваємо і, при необхідності очищаємо овочі.
Крок 2. Попередньо вимочуємо квасолю у воді. Рекомендується залишити на ніч.
Крок 3. Очищаємо болгарські перці від насіння і ріжемо тонкою соломкою.
Крок 4. На часточки розбираємо помідори.
Крок 5. Очищаємо цибулю й ріжемо його тонкими півкільцями.
Крок 6. Натираємо моркву на крупній тертці.
Крок 7. Вимочену квасолю відварюємо до готовності і відкидаємо на друшляк. Даємо стекти воді.
Крок 8. Овочі з’єднуємо в каструлі, кип’ятимо і варимо 20 хвилин. Доповнюємо сіллю, цукром і тушкуємо ще 15 хвилин. В кінці додаємо квасолю і оцет. Кип’ятимо і розливаємо по банках. Закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.
Крок 9. Грецька закуска з квасолею на зиму готова!