Закваска для хліба – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Закваска для бородінського хліба в домашніх умовах

Зараз дуже швидко набирає популярність домашній хліб. Його випікають за особливою технологією і з спеціальних інгредієнтів. Наприклад, для випічки знаменитого бородінського хліба в домашніх умовах вам знадобиться житня закваска.

Час готування: 7 діб.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Борошно житнє – 400 гр.
  • Вода – 400 мл

Процес приготування:

1. У перший день змішайте 50 грам просіяного борошна і 50 мл води кімнатної температури. Перекладіть масу в банку, прикрийте кришкою і залиште на добу.

2. На другий день візьміть 35 грамів закваски, додайте до неї 35 мілілітрів води і 35 грам борошна, перемішайте.

3. Знову добре перемішайте масу, перекладіть в банку, прикрийте кришкою і залиште на добу.

4. На третій день банку почнеться активне бродіння закваски. Знову відкладіть 35 грамів закваски і змішайте її з 35 мл води і 35 грамами борошна.

5. На четвертий день з’явиться кислий запах. Закваску необхідно погодувати за тією ж схемою, але вже два рази: вранці і ввечері. На п’ятий і шостий день підгодівлю так само слід зробити за два рази.

6. На сьомий день закваску так само слід погодувати 2 рази, вона почне активно зростати. Готова закваска приємно пахне і в ній велику кількість дрібних бульбашок. Закваску можна використовувати для випічки бородінського хліба.

Приємного апетиту!