Закваска для бородінського хліба в домашніх умовах
Зараз дуже швидко набирає популярність домашній хліб. Його випікають за особливою технологією і з спеціальних інгредієнтів. Наприклад, для випічки знаменитого бородінського хліба в домашніх умовах вам знадобиться житня закваска.
Час готування: 7 діб.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 1.
Склад:
- Борошно житнє – 400 гр.
- Вода – 400 мл
Процес приготування:
1. У перший день змішайте 50 грам просіяного борошна і 50 мл води кімнатної температури. Перекладіть масу в банку, прикрийте кришкою і залиште на добу.
2. На другий день візьміть 35 грамів закваски, додайте до неї 35 мілілітрів води і 35 грам борошна, перемішайте.
3. Знову добре перемішайте масу, перекладіть в банку, прикрийте кришкою і залиште на добу.
4. На третій день банку почнеться активне бродіння закваски. Знову відкладіть 35 грамів закваски і змішайте її з 35 мл води і 35 грамами борошна.
5. На четвертий день з’явиться кислий запах. Закваску необхідно погодувати за тією ж схемою, але вже два рази: вранці і ввечері. На п’ятий і шостий день підгодівлю так само слід зробити за два рази.
6. На сьомий день закваску так само слід погодувати 2 рази, вона почне активно зростати. Готова закваска приємно пахне і в ній велику кількість дрібних бульбашок. Закваску можна використовувати для випічки бородінського хліба.
Приємного апетиту!