Заливний пиріг з капустою на сметані — дуже ніжна, смачна та ситна випічка. А капуста – основний продукт пирога – чудово поєднується з іншими інгредієнтами в будь-якому вигляді: свіжому, квашеному або тушкованому.
Швидкий заливний пиріг з капустою на сметані в духовці
Для пирога краще всього використовувати свіжу молоду капусту. Вона чудово поєднується зі сметаною і виходить дуже смачною і ароматною.
Інгредієнти на
1 порц.
- Капуста білоголова 250 гр.
- Сметана 20% 200 мл
- Борошно пшеничне 100 мл
- Яйце куряче 2 шт.
- Масло рослинне 2 ч. л.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Петрушка за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як спекти заливний пиріг з капустою на сметані в духовці? Беремо будь-яку глибоку ємність і вбиваємо пару яєць. Слідом додаємо сметану. Посипаємо сіллю. Збиваємо інгредієнти виделкою або віночком до однорідності.
- У окрему посуд засипаємо спочатку борошно, а потім розпушувач. Перемішуємо їх в єдину масу. Поступово додаємо до суміші сметани і яєць і паралельно перемішуємо, щоб уникнути появи грудок.
- Видаляємо верхній шар капустяних листів. Гострим ножем шаткуємо качан і викладаємо в миску. Зелена цибуля промиваємо теплою водою, висушуємо серветкою і дрібно нарізаємо. Висипаємо його в ємність з капустою. Солимо і перемішуємо руками, трохи стискаючи, щоб капуста пустила сік.
- Змащуємо форму для випічки рослинним маслом. Відміряємо на око половину тіста і виливаємо в ємність.
- Акуратно викладаємо капусту у форму.
- Заливаємо начинку другою половиною рідкого тіста. Включаємо духовку розігріваємо при температурі 180 градусів. Ставимо форму з пирогом в духовку і збільшуємо градус до 200. Випікаємо 35-40 хвилин. Готовність пирога перевіряємо зубочисткою: вона повинна бути сухою.

Приємного апетиту!