Заправка для супу на зиму в банках – 10 смачних рецептів заготовок з покроковими фото

Заправка для супу на зиму в банках – це проста в приготуванні і дуже зручна в застосуванні закачування, яка завжди прийде на допомогу, коли потрібно за максимально короткий термін зварити велику каструлю першого страви на всіх домочадців. Головним плюсом такої консервації, є, звичайно ж, зручність в готуванні, тому як, переклавши вміст банки в киплячий бульйон, ваш апетитний і наваристий супчик буде готовий зовсім скоро!

Борщова заправка на зиму в банках

Борщова заправка на зиму в банках – це заготівля, за яку ви будете вдячні самі собі, як тільки випаде сніг! Крім простоти готування і використання, такі баночки відрізняються чудовими смаковими характеристиками, так як готуються зі свіжих сезонних овочів.

Інгредієнти на
20 порц.

  • Буряк 2.5 кг
  • Помідори 750 гр.
  • Перець болгарський 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста 250 гр.
  • Морква 250 гр.
  • Масло рослинне 250 мл
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Сіль 30 гр.
  • Часник 100 гр.
  • Оцет столовий 9% 100 мл
  • Парасольки кропу 3 шт.
  • Петрушка 1 пучок

Процес приготування:

  1. Заправка для супу на зиму в банках готується досить просто – приступаємо! Соковиті помідори і очищений часник пропускаємо через решітку м’ясорубки, кашку переливаємо в об’ємну каструлю.
  2. До овочів наливаємо 200 мл рослинного масла, висипаємо цукровий пісок і сіль – заважаємо.
  3. Слідом відправляємо натерту на крупній тертці моркву з буряком.
  4. Доповнюємо складу парасольками кропу і скибочками м’якоті солодкого перцю – перемішуємо і доводимо до кипіння, проварюємо протягом 15 хвилин, іноді помішуючи дерев’яною ложкою.
  5. На маслі підрум’янюємо півкільця цибулі і викладаємо в основний склад, повторно кип’ятимо і чекаємо ще 10 хвилин.
  6. Після, вводимо рубану петрушку і оцет – кип’ятимо 1-2 хвилини і прибираємо з конфорки.
  7. Розливаємо заправку по стерильним банкам і закатуємо, ємності ставимо дном вгору і обертаємо в покривало на добу.
  8. Зберігати такі баночки можна, як у погребі, так і в квартирі. Приємного апетиту!

Розсольник в банках на зиму

Розсольник в банках на зиму – це закачування, з приготуванням якої впорається навіть той, хто вперше переступив поріг кухні. Це так, тому що найскладніше в процесі – це ретельно очистити овочі і подрібнити їх, а для скорочення часу, перлову крупу рекомендуємо відварювати заздалегідь.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 10-12.

Склад:

  • Крупа перлова варена – 3 склянки
  • Огірки – 1,5 кг
  • Перець болгарський – 500 гр.
  • Помідори – 1 кг
  • Цибуля – 300 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • Часник – 5 зуб.
  • Вода – 250 мл
  • Масло олію – 100 мл
  • Сіль – 1 ст. л./за смаком.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л./за смаком.
  • Лист лавра – 2 шт.
  • Оцет 9% – 70 мл

Процес приготування:

Крок 1. В першу чергу очищаємо і обполіскуємо овочі.

Крок 2. Промиту крупу засипаємо в чашу мультиварки, заливаємо водою і варимо протягом 40 хвилин під кришкою.

Крок 3. В робочу глибоку миску нарізаємо всі овочі невеликими кубиками.

Крок 4. Овочеве асорті заливаємо помідорами, подрібненими в блендері.

Крок 5. Підливаємо рослинне масло і воду.

Крок 6. Присмачую лаврушкой, цукровим піском і сіллю – перемішуємо.

Крок 7. Тушкуємо складу протягом 60 хвилин, зрідка помішуючи.

Крок 8. Після закінчення часу, вводимо оцет і прогріваємо ще 10 хвилин. Потім змішуємо з крупою.

Крок 9. Розливаємо продукт по чистим банкам і прикривають кришками, стерилізуємо від 20 до 30 хвилин в киплячій воді.

Крок 10. Засукавши банки, загорнути їх в махровий рушник і після охолодження прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту!

Гороховий суп на зиму в банках

Гороховий суп на зиму в банках – це справжній порятунок для тих господинь, які люблять готувати не тільки смачно, але ще й швидко. Розкривши таку заготовку і виливши вміст у готовий м’ясний бульйон, ваша родина зможе продегустувати наваристий супец всього лише через 15 хвилин!

Час готування – 19 ч.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Горох – 1 склянка
  • Вода – 1 л
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Оцет столовий 9% – 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. За ніч до початку процесу, замочуємо промитий горох у воді, видаляємо шкірку і лушпиння з овочів.

Крок 2. Набряклі бобову культуру варимо до м’якості. Як правило, цей процес займає не менше двох годин.

Крок 3. За допомогою бурачной терки подрібнюємо морква, кубиками нарізаємо цибулину.

Крок 4. Викладаємо овочі в сковорідку з гарячим рослинним маслом, присмачую часником, пропущеним через прес – тушкуємо до м’якості та легкого золотистого відтінку.

Крок 5. Розварений горох пробиваємо заглибним блендером до однорідної консистенції.

Крок 6. Засмажку перекладаємо в отримане пюре, приправляємо меленим перцем і сіллю.

Крок 7. Склад варимо протягом 20 хвилин, вливаємо оцет і перемішуємо.

Крок 8. Розфасовуємо заготовку по заздалегідь простерилизованным баночках і щільно закорковуємо. Перевертаємо догори дном і накриваємо кришкою, через добу прибираємо в комору.

Крок 9. Готуйте і отримуйте задоволення!

Заготівля для супу харчо на зиму

Заготівля для супу харчо на зиму – це дуже смачно, поживно і ароматно! І якщо раніше ви ніколи не пробували заготовляти подібні баночки на холодний період року, то обов’язково візьміть цей рецепт собі на замітку і ваші смакові рецептори будуть в повному захваті!

Час готування – 8 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Помідори – 2 кг
  • Сливи – 200 гр.
  • Цибуля – 500 гр.
  • Часник – 100 гр.
  • Перець чилі – ½ шт.
  • Горіхи волоські – 100 гр.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Хмелі-сунелі – 1 ст. л.
  • Перець чорний горошком – 6 шт.
  • Лист лавра – 1-2 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Сливи бланшируем близько 10 хвилин і протираємо через сито з дрібними отворами.

Крок 2. На томатах робимо надріз хрест-навхрест і заливаємо окропом на пару хвилин. Видаливши шкірочку, пробиваємо заглибним блендером до однорідності.

Крок 3. Дрібно нарізаємо цибулю і гострий перець, обсмажуємо з додаванням хмелі-сунелі до утворення характерною скоринки.

Крок 4. Виливаємо томатну кашку в каструлю, слідом викладаємо вміст сковороди і подрібнені сливи – тушкуємо 40 хвилин і доповнюємо цукровим піском, сіллю, приправами і рослинним маслом. Проварюємо ще 20 хвилин.

Крок 5. У духовці або на сухій сковороді підсушуємо ядра волоського горіха, подрібнюємо.

Крок 6. Паралельно дрібно шаткуємо зелень, зубки часнику пропускаємо через прес.

Крок 7. В овочеву суміш відправляємо горіхи, петрушку і часник – тушкуємо 20 хвилин. Після, підливаємо оцет і засікаємо ще 5 хвилин.

Крок 8. Розкладаємо харчо по стерильним банкам, перевертаємо догори дном і вкриваємо ковдрою до повного охолодження.

Крок 9. Приємного апетиту!

Заправка для супу з квасолею на зиму

Заправка для супу з квасолею на зиму – це живильне заготовка, яку можна використовувати не тільки для варіння супів, але і, наприклад, для ситного і швидкого гарніру або основної страви. Головний мінус – це те, що бобову культуру доведеться попередньо замочити у воді.

Час готування – 13 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Квасоля – 1 кг
  • Цибуля – 1 кг
  • Морква – 1-2 шт.
  • Перець болгарський – 3 шт.
  • Помідори – 1 кг
  • Масло рослинне – 1,5 склянки
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Бобову культуру перебираємо і замочуємо у воді на 12 годин.

Крок 2. Потім квасолю обполіскуємо і відварюємо до готовності. У процесі теплової обробки підсолюємо.

Крок 3. Очищаємо і подрібнюємо цибулю пасеруємо на розігрітій олії до рум’яності.

Крок 4. До цибулевої нарізці засипаємо натерту на крупній тертці моркву – тушкуємо до м’якості.

Крок 5. Через пару хвилин, у сковорідку кладемо подрібнену м’якоть болгарського перцю.

Крок 6. Паралельно розрізаємо томати навпіл і натираємо на тертці м’якоть.

Крок 7. У каструлі змішуємо квасоля із засмажкою та подрібненими помідорами, ставимо на конфорку.

Крок 8. Компоненти прогріваємо і посипаємо сіллю з цукром – розкладаємо по стерильним банкам.

Крок 9. Закачування закорковуємо і перевертаємо догори дном, загорнути в ковдру. Приємного апетиту!

Борщова заправка з буряком, морквою і перцем

Борщова заправка з буряком, морквою і перцем – це насичене поєднання ароматів і смаків, яке приведе в захват усіх членів вашої родини. Ніяка томатна паста переморожені овочі не зроблять суп навіть близько таким апетитним і наваристим, як той, який ми зараз заготовимо.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 500 мл

Інгредієнти:

  • Буряк – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Перець солодкий – 2 шт.
  • Помідори – 4 шт.
  • Масло соняшникове – 40 мл
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо очищаємо і обполіскуємо необхідні овочі.

Крок 2. Цибулину дрібно подрібнюємо і обсмажуємо на гарячому соняшниковій олії.

Крок 3. Кубиками нарізаємо болгарський перець, половину нарізки висипаємо до цибулі.

Крок 4. За допомогою бурачной терки подрібнюємо моркву і буряк, викладаємо до інших овочів і перемішуємо.

Крок 5. Нарізаємо часточками томати.

Крок 6. Помідори і залишки перцю пропускаємо через м’ясорубку або пробиваємо блендером.

Крок 7. До рум’яним овочів переливаємо однорідну масу, солимо і сахарим – тушкуємо на повільному полум’ї близько півгодини і поливаємо оцтом.

Крок 8. Розподіляємо складу по стерилізованим банкам, закатуємо і перевертаємо догори дном.

Крок 9. Через добу переносимо заготовки в місце зберігання. Приємного апетиту!

Заправка для солянки на зиму зі свіжих огірків

Заправка для солянки на зиму зі свіжих огірків значно спростить процес приготування смачного м’ясного супу. Завдяки термічній обробці, огірки насичуються добавками і стають кислими, що ідеально підходить для ароматний і наваристий страви.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 800 мл.

Склад:

  • Огірки – 700 гр.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. На робочу поверхню викладаємо все необхідне: очищаємо і обполіскуємо овочі.

Крок 2. Розігріваємо олію в глибокій сковорідці, закидаємо цибульну нарізку.

Крок 3. Слідом додаємо натерту на тертці моркву, перемішуємо і готуємо близько 3-5 хвилин.

Крок 4. Додаємо кубики свіжого огірка.

Крок 5. Вводимо рубану зелень.

Крок 6. Доповнюємо складу сіллю, оцтом, цукром і меленим перцем.

Крок 7. Посипаємо подрібненим часником, перемішуємо і тушкуємо 7-10 хвилин на мінімальному нагріві.

Крок 8. Гарячу заправку розфасовуємо по стерильним банкам і після охолодження відносимо в темне приміщення, куди не потрапляють сонячні промені. Приємного апетиту!

Заправка для борщу з квасолею на зиму

Заправка для борщу з квасолею на зиму – це дуже смачна і насичена заготовка, яка підкорить вас своїми корисними властивостями і ароматом. Для скорочення згаяного часу, радимо заздалегідь замочувати квасоля, тоді на приготування ви витратите мінімум!

Час готування – 13 ч.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4 л.

Інгредієнти:

  • Буряк – 1 кг
  • Помідори – 1,5 кг
  • Квасоля – 350 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • Перець болгарський – 600 гр.
  • Цибуля – 400 гр.
  • Сіль – 90 гр.
  • Цукор-пісок – 90 гр.
  • оцтова Есенція 70% – 2 ст. л.
  • Масло соняшникове – 230 мл
  • Петрушка – 1 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Квасоля замочуємо у воді і залишаємо для набухання на 7-8 годин, якщо квасоля свіжа – на 60 хвилин.

Крок 2. Очищаємо і обполіскуємо від бруду коренеплоди.

Крок 3. Моркву натираємо будь-яким зручним способом.

Крок 4. Кубиками нарізаємо буряк і подрібнюємо аналогічно моркви.

Крок 5. Вирізавши плодоніжку томатів, викладаємо скибочки в чашу кухонного комбайна і подрібнюємо в пюре.

Крок 6. М’якоть солодкого перцю розрізаємо на невеликі скибочки.

Крок 7. У казані розжарюємо соняшникову олію і обсмажуємо дрібно нарізану цибулю до прозорості.

Крок 8. Переливаємо томатну масу.

Крок 9. Через 7 хвилин викладаємо у вогнетривку форму буряк.

Крок 10. Засікаємо 15 хвилин додаємо морквяну стружку.

Крок 11. В момент, коли компоненти стали м’якими, додаємо болгарський перець.

Крок 12. Відварюємо квасолю до напівготовності і перекладаємо в казан.

Крок 13. Висипаємо цукровий пісок і сіль.

Крок 14. В кінці термічної обробки присмачую складу петрушкою.

Крок 15. Вливаємо оцтову есенцію, перемішуємо і вимикаємо нагрівання.

Крок 16. Розкладаємо заправку по стерильним банкам, закатуємо і, перевернувши догори дном, загорнути в теплу ковдру на добу.

Крок 17. Охолоджені заготовки переносимо в підвал. Приємного апетиту!

Заправка для розсольнику на зиму з перловкою і солоними огірками

Заправка для розсольнику на зиму з перловкою і солоними огірками – це справжній порятунок для тих кулінарів, яким щодня доводиться готувати багато їжі і бажано без повторень. Закинувши вміст баночки в каструлю з бульйоном, наваристий суп буде готовий менш ніж через півгодини!

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Перловка – 200 гр.
  • Огірки солоні – 500 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Цибуля – 100 гр.
  • Сік томатний – 200 мл
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Цукор-пісок – 25 гр.
  • Сіль – 25 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

Крок 2. Промиту перловку відварюємо до м’якості, надлишки рідини виливаємо.

Крок 3. Довільно подрібнюємо очищений цибулю і моркву.

Крок 4. Огірочки нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 5. Перемішуємо овочеве асорті з крупою.

Крок 6. Посипаємо компоненти цукром і сіллю, поливаємо олією і томатним соком – тушкуємо протягом 25 хвилин.

Крок 7. Розкладаємо корисний продукт за заздалегідь простерилизованным ємкостей і щільно закорковуємо.

Крок 8. Приємного апетиту!

Щі на зиму в банках

Щі на зиму в банках – це, як і інші наваристі і ситні супи, завжди дуже актуально в холодну пору року, тому що, з’ївши тарілочку такої страви, ви миттєво зігрієтеся і перенесетеся в літо, завдяки яскравому і насиченому аромату сезонних овочів!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Помідори – 800 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Перець болгарський – 300 гр.
  • Морква – 300 гр.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Перець запашний горошком – 2 шт.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Масло олію – 3-4 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Тонко шаткуємо капусту, складаємо в чашу і посипаємо цукровим піском з сіллю – розминаємо руками до виділення соку.

Крок 2. Цибулю і часник дрібно нарізаємо, м’якоть солодкого перцю нарізаємо брусками, а морква подрібнюємо за допомогою терки.

Крок 3. Змішуємо компоненти у великій вогнетривкому посуді і поливаємо олією.

Крок 4. Максимально дрібно нарізаємо соковиті помідори.

Крок 5. Томатну масу, лавр і горошини перцю відправляємо до основного складу. Інгредієнти доводимо до кипіння й тушкуємо під кришкою на повільному полум’ї 20-25 хвилин.

Крок 6. Після закінчення часу, викидаємо лаврушки і вводимо оцет.

Крок 7. Розфасовуємо заправку по стерильним банкам і відразу ж закручуємо. До повного охолодження перевертаємо догори дном і загорнути в ковдру.

Крок 8. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!