Заварний крем для торта класичний – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Білково-заварний крем для прикраси торта

Білково-заварний крем – ідеальне рішення для декору домашніх десертів. Ласощі виходить густим і пишним, а також ніжним і приємним на смак. Легко наноситься на поверхню торта: зручно використовувати в кондитерському шприці.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 500 гр.

Склад:

  • Яйце – 5 шт.
  • Масло вершкове – 300 гр.
  • Цукор – 1 склянка
  • Лимонна кислота – 1 щіпка.
  • Ванілін – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Білки відділяємо від жовтків і вливаємо їх в каструлю. Додаємо до них цукор. Для крему жовтки не знадобляться.

2. Збиваємо білки з цукром до однорідної суміші і утворення пінки.

3. Готуємо водяну баню. Для цього беремо каструлю побільше, наливаємо в неї воду і ставимо нагріватися. Розміщуємо в неї каструлю з яєчною сумішшю. Тримаємо 2-4 хвилини до повного розчинення цукру.

4. Дістаємо каструлю з вмістом. Додаємо лимонну кислоту, ванілін і починаємо збивати міксером.

5. Збиваємо, поки не отримаємо густу білу масу.

6. До білкового крему додаємо розм’якшене вершкове масло і продовжуємо працювати міксером до отримання однорідної маси.

7. Крем повинен вийти густим і блискучим. За цими критеріями можна судити про його готовність. Далі продукт можна використовувати за призначенням.