Білково-заварний крем для прикраси торта
Білково-заварний крем – ідеальне рішення для декору домашніх десертів. Ласощі виходить густим і пишним, а також ніжним і приємним на смак. Легко наноситься на поверхню торта: зручно використовувати в кондитерському шприці.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 500 гр.
Склад:
- Яйце – 5 шт.
- Масло вершкове – 300 гр.
- Цукор – 1 склянка
- Лимонна кислота – 1 щіпка.
- Ванілін – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Білки відділяємо від жовтків і вливаємо їх в каструлю. Додаємо до них цукор. Для крему жовтки не знадобляться.
2. Збиваємо білки з цукром до однорідної суміші і утворення пінки.
3. Готуємо водяну баню. Для цього беремо каструлю побільше, наливаємо в неї воду і ставимо нагріватися. Розміщуємо в неї каструлю з яєчною сумішшю. Тримаємо 2-4 хвилини до повного розчинення цукру.
4. Дістаємо каструлю з вмістом. Додаємо лимонну кислоту, ванілін і починаємо збивати міксером.
5. Збиваємо, поки не отримаємо густу білу масу.
6. До білкового крему додаємо розм’якшене вершкове масло і продовжуємо працювати міксером до отримання однорідної маси.
7. Крем повинен вийти густим і блискучим. За цими критеріями можна судити про його готовність. Далі продукт можна використовувати за призначенням.