Зелені помідори Пальчики оближеш на зиму – 10 смачних рецептів заготовок в банках з покроковими фото

Зелені помідори по-корейськи в банках на зиму

Зелені помідори по-корейськи в банках на зиму виходять дуже соковитими, насиченими за смаком і в міру пікантними. Таке частування чудово доповнить домашні гарніри та інші гарячі страви. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Помідори зелені – 0,8 кг
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець гострий – 0,5 шт.
  • Селера – 1 пучок.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Цукор – 3,5 ст. л.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Суміш запашних спецій – за смаком.
  • Оцет 9% – 50 мл
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо і промиваємо овочі під водою.

Крок 2. Часник і моркву ріжемо тонкими пластинками.

Крок 3. Стерилізуємо банки-яким зручним способом. На дно викладаємо гілки селери і петрушки, лаврові листки.

Крок 4. Помідори розрізаємо навпіл, але не до кінця. Всередину кладемо часник і моркву.

Крок 5. Викладаємо помідори в банки. Сюди кладемо порізані солодкий і гострий перець. Засипаємо продукти сумішшю спецій.

Крок 6. Заливаємо заготівлю киплячою водою, прикриваємо кришкою і настоюють 5 хвилин. Після воду зливаємо в каструлю. Кип’ятимо, знову вливаємо воду до помідорів, наполягаємо 5 хвилин. Повторюємо процедуру третій раз, але тепер кип’ятимо воду з цукром і сіллю. В кінці вливаємо оцет.

Крок 7. Заливаємо помідори готовим розсолом, закриваємо кришкою, перевертаємо, закутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути.

Крок 8. Зелені помідори по-корейськи в банках на зиму готові. Пригощайтеся або забирайте на зберігання в прохолодне місце.