Зелені помідори по-корейськи в банках на зиму
Зелені помідори по-корейськи в банках на зиму виходять дуже соковитими, насиченими за смаком і в міру пікантними. Таке частування чудово доповнить домашні гарніри та інші гарячі страви. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2 л.
Інгредієнти:
- Помідори зелені – 0,8 кг
- Перець болгарський – 1 шт.
- Часник – 5 зубчиків.
- Морква – 1 шт.
- Перець гострий – 0,5 шт.
- Селера – 1 пучок.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Цукор – 3,5 ст. л.
- Петрушка – 1 пучок.
- Суміш запашних спецій – за смаком.
- Оцет 9% – 50 мл
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо і промиваємо овочі під водою.
Крок 2. Часник і моркву ріжемо тонкими пластинками.
Крок 3. Стерилізуємо банки-яким зручним способом. На дно викладаємо гілки селери і петрушки, лаврові листки.
Крок 4. Помідори розрізаємо навпіл, але не до кінця. Всередину кладемо часник і моркву.
Крок 5. Викладаємо помідори в банки. Сюди кладемо порізані солодкий і гострий перець. Засипаємо продукти сумішшю спецій.
Крок 6. Заливаємо заготівлю киплячою водою, прикриваємо кришкою і настоюють 5 хвилин. Після воду зливаємо в каструлю. Кип’ятимо, знову вливаємо воду до помідорів, наполягаємо 5 хвилин. Повторюємо процедуру третій раз, але тепер кип’ятимо воду з цукром і сіллю. В кінці вливаємо оцет.
Крок 7. Заливаємо помідори готовим розсолом, закриваємо кришкою, перевертаємо, закутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути.
Крок 8. Зелені помідори по-корейськи в банках на зиму готові. Пригощайтеся або забирайте на зберігання в прохолодне місце.