Желе з полуниць на зиму – 6 простих рецептів з фото покроково

Простий і смачний рецепт желе з полуниці з агар-агаром

Агар-агар дає желе незвичайний відтінок смаку, а також дозволяє полуничній желе зберігати форму: навіть при кімнатній температурі десерт не розтікається і залишається ніжним і смачним.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Полуниця – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Агар-агар – 3 гр.
  • Вода – 350 мл

Процес приготування:

1. Ягоди переберіть, видаліть плодоніжки і добре промийте.

2. У каструлю засипте цукром полуницю.

3. Агар-агар залийте 250 мл холодної питної води.

4. Поставте каструлю з ягодами і цукром на вогонь, залийте 100 мл води і варіть на повільному вогні приблизно 10 хвилин.

5. Процідіть сироп полуниця, ягоди приберіть. У сироп додайте агар-агар з водою і ще раз закип’ятити масу.

6. Полуничне желе розлийте у підготовлену порційний посуд і залишити в холоді, щоб десерт застиг. Подавайте, прикрасивши свіжими ягодами і листям базиліка.