Простий і смачний рецепт желе з полуниці з агар-агаром
Агар-агар дає желе незвичайний відтінок смаку, а також дозволяє полуничній желе зберігати форму: навіть при кімнатній температурі десерт не розтікається і залишається ніжним і смачним.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Полуниця – 300 гр.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Агар-агар – 3 гр.
- Вода – 350 мл
Процес приготування:
1. Ягоди переберіть, видаліть плодоніжки і добре промийте.
2. У каструлю засипте цукром полуницю.
3. Агар-агар залийте 250 мл холодної питної води.
4. Поставте каструлю з ягодами і цукром на вогонь, залийте 100 мл води і варіть на повільному вогні приблизно 10 хвилин.
5. Процідіть сироп полуниця, ягоди приберіть. У сироп додайте агар-агар з водою і ще раз закип’ятити масу.
6. Полуничне желе розлийте у підготовлену порційний посуд і залишити в холоді, щоб десерт застиг. Подавайте, прикрасивши свіжими ягодами і листям базиліка.