Жимолость, протерта з цукром без варіння на зиму – це яскрава за смаком і багата вітаміном С заготовка, яка точно буде не зайвою на полицях вашого льоху. Пропонуємо перевірену кулінарну збірку з трьох рецептів приготування жимолості з цукром на тривале зберігання.
Жимолость, перетерта з цукром без варіння на зиму
Жимолость, перетерта з цукром без варіння на зиму – це цікава домашня заготовка, яка порадує вас своїм яскравим смаком, ароматом і корисним властивостями. Приготувати її на тривале зберігання дуже просто. Для цього використовуйте нашу перевірену кулінарну ідею з покроковими фото.
Інгредієнти на
1 л.
- Жимолость 500 гр.
- Цукор-пісок 500 гр.
Процес приготування:
- Як заготовити жимолость, протерту з цукром без варіння на зиму? Відміряємо потрібну кількість ягід. Промиваємо їх під водою і відкидаємо на друшляк.
- Видаляємо листочки та інші забруднення.
- Викладаємо ягоди в глибоку миску і розтираємо їх товкачкою або заглибного блендера.
- Розтираємо до отримання однорідного пюре.
- Висипаємо сюди вказану кількість цукру.
- Залишаємо заготовку на 1-2 години, в процесі постійно помішуємо. Після масу викладаємо в пластикові контейнери.
- Жимолость, перетерта з цукром без варіння на зиму готова. Зберігайте вітамінний продукт в морозильній камері.
Жимолость, протерта блендером без варіння
Жимолость, протерта блендером без варіння з цукром, виходить цікавою за смаком і дуже ароматною. Така заготівля точно різноманітить ваше меню. Для приготування продукту на тривале зберігання у погребі, використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
- Жимолость – 2,4 кг
- Цукор – 700 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти і занурювальний блендер. Ягоди перебираємо і промиваємо під водою.
Крок 2. Перебираємо ягоди, очищають їх від забруднень і добре промиваємо під водою в друшляку.
Крок 3. Промиті ягоди зважуємо. Також відміряємо потрібну кількість цукру.
Крок 4. Ягоди кладемо в глибоку посуд і подрібнюємо їх блендером до однорідної консистенції.
Крок 5. Доповнюємо заготівлю цукром. Знову збиваємо все блендером пару хвилин.
Крок 6. Розливаємо заготовку з пластикових контейнерів, які далі закриваємо кришками.
Крок 7. Жимолость, протерта блендером без варіння з цукром готова. Зберігайте її в морозильній камері.
Жимолость, протерта в м’ясорубці з цукром на зиму
Жимолость, протерта в м’ясорубці з цукром на зиму, порадує вас дивовижним ароматом і насиченим смаком. Якщо ви хочете урізноманітнити меню ваших заготовок, то обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Порадуйте домашніх яскравим продуктом.
Час приготування: 1 годину 15 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 1,4 л.
Інгредієнти:
- Жимолость – 1 кг
- Цукор – 400 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо основні інгредієнти.
Крок 2. Перебираємо ягоди, очищають їх від забруднень і добре промиваємо під водою.
Крок 3. Обсушуємо жимолость і прокручуємо через м’ясорубку.
Крок 4. Отриману кашку розміщуємо в глибокому посуді, засипаємо зазначеною кількістю цукру.
Крок 5. Перемішуємо і залишаємо на годину при кімнатній температурі.
Крок 6. Розливаємо масу по контейнерах або фасувальним пакетів. Можна прибирати на зберігання.
Крок 7. Жимолость, протерта в м’ясорубці з цукром на зиму готова. Зберігайте в морозильній камері в пластикових контейнерах або пакетах.