Жимолость, протерта з цукром без варіння на зиму – 3 рецепти з покроковими фото

Жимолость, протерта з цукром без варіння на зиму – це яскрава за смаком і багата вітаміном С заготовка, яка точно буде не зайвою на полицях вашого льоху. Пропонуємо перевірену кулінарну збірку з трьох рецептів приготування жимолості з цукром на тривале зберігання.

Жимолость, перетерта з цукром без варіння на зиму

Жимолость, перетерта з цукром без варіння на зиму – це цікава домашня заготовка, яка порадує вас своїм яскравим смаком, ароматом і корисним властивостями. Приготувати її на тривале зберігання дуже просто. Для цього використовуйте нашу перевірену кулінарну ідею з покроковими фото.

Інгредієнти на
1 л.

  • Жимолость 500 гр.
  • Цукор-пісок 500 гр.

Процес приготування:

  1. Як заготовити жимолость, протерту з цукром без варіння на зиму? Відміряємо потрібну кількість ягід. Промиваємо їх під водою і відкидаємо на друшляк.
  2. Видаляємо листочки та інші забруднення.
  3. Викладаємо ягоди в глибоку миску і розтираємо їх товкачкою або заглибного блендера.
  4. Розтираємо до отримання однорідного пюре.
  5. Висипаємо сюди вказану кількість цукру.
  6. Залишаємо заготовку на 1-2 години, в процесі постійно помішуємо. Після масу викладаємо в пластикові контейнери.
  7. Жимолость, перетерта з цукром без варіння на зиму готова. Зберігайте вітамінний продукт в морозильній камері.

Жимолость, протерта блендером без варіння

Жимолость, протерта блендером без варіння з цукром, виходить цікавою за смаком і дуже ароматною. Така заготівля точно різноманітить ваше меню. Для приготування продукту на тривале зберігання у погребі, використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Жимолость – 2,4 кг
  • Цукор – 700 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти і занурювальний блендер. Ягоди перебираємо і промиваємо під водою.

Крок 2. Перебираємо ягоди, очищають їх від забруднень і добре промиваємо під водою в друшляку.

Крок 3. Промиті ягоди зважуємо. Також відміряємо потрібну кількість цукру.

Крок 4. Ягоди кладемо в глибоку посуд і подрібнюємо їх блендером до однорідної консистенції.

Крок 5. Доповнюємо заготівлю цукром. Знову збиваємо все блендером пару хвилин.

Крок 6. Розливаємо заготовку з пластикових контейнерів, які далі закриваємо кришками.

Крок 7. Жимолость, протерта блендером без варіння з цукром готова. Зберігайте її в морозильній камері.

Жимолость, протерта в м’ясорубці з цукром на зиму

Жимолость, протерта в м’ясорубці з цукром на зиму, порадує вас дивовижним ароматом і насиченим смаком. Якщо ви хочете урізноманітнити меню ваших заготовок, то обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Порадуйте домашніх яскравим продуктом.

Час приготування: 1 годину 15 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1,4 л.

Інгредієнти:

  • Жимолость – 1 кг
  • Цукор – 400 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо основні інгредієнти.

Крок 2. Перебираємо ягоди, очищають їх від забруднень і добре промиваємо під водою.

Крок 3. Обсушуємо жимолость і прокручуємо через м’ясорубку.

Крок 4. Отриману кашку розміщуємо в глибокому посуді, засипаємо зазначеною кількістю цукру.

Крок 5. Перемішуємо і залишаємо на годину при кімнатній температурі.

Крок 6. Розливаємо масу по контейнерах або фасувальним пакетів. Можна прибирати на зберігання.

Крок 7. Жимолость, протерта в м’ясорубці з цукром на зиму готова. Зберігайте в морозильній камері в пластикових контейнерах або пакетах.