10 рецептів з тіста філо в домашніх умовах з покроковими фото

Баніца з тіста філо з бринзою

Готуємо неймовірно смачний пиріг, рецепт якого дійшов до нас з просторів Болгарії і дуже швидко набрав свою популярність, що зовсім не дивно. Тонкі листи тесту філо, промазані вершковим маслом з начинкою з бринзи – це просто, швидко і дуже ароматно!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Тісто філо – 500 гр.
  • Бринза – 450 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Молоко – 350 мл

Процес приготування:

Крок 1. 450 грам бринзи викладаємо в глибоку тарілку і добре розминаємо виделкою.Крок 2. Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі.

Крок 3. Деко промазуємо тонким шаром олії і викладаємо два пласта тіста, хаотично присипаємо жменею бринзи.

Крок 4. Поверх сиру кладемо ще два шматки тіста і знову присипаємо начинкою. Повторюємо цю процедуру, поки не закінчаться компоненти.

Крок 5. Зібрану баницю нарізаємо порційними шматочками.

Крок 6. Змащуємо квадрати розтопленим маслом.

Крок 7. В окремому посуді збиваємо яйця і молоко за допомогою віночка.

Крок 8. Отриманою сумішшю заливаємо вміст дека і трохи трясемо, щоб молочна заливка рівномірно розподілилася.

Крок 9. Відправляємо баницю в духовку на 35-40 хвилин при 180 градусах.Крок 10. Рум’яні квадратики злегка остуджуємо і насолоджуємося. Приємного апетиту!