Баніца з тіста філо з бринзою
Готуємо неймовірно смачний пиріг, рецепт якого дійшов до нас з просторів Болгарії і дуже швидко набрав свою популярність, що зовсім не дивно. Тонкі листи тесту філо, промазані вершковим маслом з начинкою з бринзи – це просто, швидко і дуже ароматно!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 40 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Тісто філо – 500 гр.
- Бринза – 450 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Яйця – 4 шт.
- Молоко – 350 мл
Процес приготування:
Крок 1. 450 грам бринзи викладаємо в глибоку тарілку і добре розминаємо виделкою.Крок 2. Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
Крок 3. Деко промазуємо тонким шаром олії і викладаємо два пласта тіста, хаотично присипаємо жменею бринзи.
Крок 4. Поверх сиру кладемо ще два шматки тіста і знову присипаємо начинкою. Повторюємо цю процедуру, поки не закінчаться компоненти.
Крок 5. Зібрану баницю нарізаємо порційними шматочками.
Крок 6. Змащуємо квадрати розтопленим маслом.
Крок 7. В окремому посуді збиваємо яйця і молоко за допомогою віночка.
Крок 8. Отриманою сумішшю заливаємо вміст дека і трохи трясемо, щоб молочна заливка рівномірно розподілилася.
Крок 9. Відправляємо баницю в духовку на 35-40 хвилин при 180 градусах.Крок 10. Рум’яні квадратики злегка остуджуємо і насолоджуємося. Приємного апетиту!