Аджика з гострого перцю і помідорів без варіння на зиму – це корисний і дуже смачний продукт, який буде виграшно виглядати на столі не тільки під час сімейного обіду, але і на банкеті. Така закуска ідеально доповнить м’ясні страви і замінить покупні соуси з «сірим складом». Для приготування нам будуть потрібні виключно натуральні компоненти і деякі добавки, які є під рукою у кожного кулінара.
Аджика з гострого перцю і помідорів без варіння на зиму
Аджика з гострого перцю і помідорів без варіння на зиму – це не зовсім класична заготівля, так як більшість кулінарів віддають перевагу закуски, пройшла теплову обробку. Однак крім варіння всі компоненти зберігають не тільки свій яскравий смак, але і корисні властивості.
Інгредієнти на
1 порц.
- Помідори 2 кг
- Перець болгарський 1 кг
- Перець чилі 4 шт.
- Часник 300 гр.
- Сіль 1 ст. л.
- Зелень 1 пучок
- Цукор-пісок-1 ст. л.
- Оцет столовий 9% 5 ст. л.
Процес приготування:
- Як заготовити аджику з гострого перцю і помідорів без варіння на зиму? Викладаємо на стіл необхідні інгредієнти.
- Їх промиваємо й обсушуємо. Очищаємо часник і гострий перець, томати розрізаємо на шматочки.
- Складаємо овочеве асорті в чашу блендера.
- Пробиваємо інгредієнти до однорідності.
- Доповнюємо пюре рубаною зеленню і сіллю – ретельно перемішуємо.
- Залишаємо складу при кімнатній температурі на 24-48 годин, а потім розкладаємо по стерильним банкам і закриваємо пластиковими кришками – прибираємо в холодильник.
- Смачного!
