Аджика з гострого перцю і помідорів без варіння на зиму – 5 рецептів з покроковими фото

Аджика з гострого перцю і помідорів без варіння на зиму – це корисний і дуже смачний продукт, який буде виграшно виглядати на столі не тільки під час сімейного обіду, але і на банкеті. Така закуска ідеально доповнить м’ясні страви і замінить покупні соуси з «сірим складом». Для приготування нам будуть потрібні виключно натуральні компоненти і деякі добавки, які є під рукою у кожного кулінара.

Аджика з гострого перцю і помідорів без варіння на зиму

Аджика з гострого перцю і помідорів без варіння на зиму – це не зовсім класична заготівля, так як більшість кулінарів віддають перевагу закуски, пройшла теплову обробку. Однак крім варіння всі компоненти зберігають не тільки свій яскравий смак, але і корисні властивості.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Помідори 2 кг
  • Перець болгарський 1 кг
  • Перець чилі 4 шт.
  • Часник 300 гр.
  • Сіль 1 ст. л.
  • Зелень 1 пучок
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 5 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити аджику з гострого перцю і помідорів без варіння на зиму? Викладаємо на стіл необхідні інгредієнти.
  2. Їх промиваємо й обсушуємо. Очищаємо часник і гострий перець, томати розрізаємо на шматочки.
  3. Складаємо овочеве асорті в чашу блендера.
  4. Пробиваємо інгредієнти до однорідності.
  5. Доповнюємо пюре рубаною зеленню і сіллю – ретельно перемішуємо.
  6. Залишаємо складу при кімнатній температурі на 24-48 годин, а потім розкладаємо по стерильним банкам і закриваємо пластиковими кришками – прибираємо в холодильник.
  7. Смачного!