Аджика з яблуками і помідорами на зиму – 5 кращих рецептів з покроковими фото

Аджика з яблуками і помідорами на зиму – це ароматна заготовка, яка приємно здивує вас і всіх, хто спробує хоча б ложечку, своїм неймовірним кисло-солодкий та злегка гострим смаком. Такий домашній соус стане ідеальним доповненням до шашлику, смаженої курки і взагалі будь-яким стравам, приготованим на основі м’яса або овочів. Головною перевагою цієї аджики є оригінальний смак і простота процесу приготування.

Аджика з яблуками і помідорами на зиму «Пальчики оближеш»

Аджика з яблуками і помідорами на зиму «Пальчики оближеш» – це смачна і ароматна консервація, яка сподобається всім, бо як її смакові характеристики вражають не тільки гостротою, але також і натуральної солодкістю, яка виходить за рахунок фруктів і моркви.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Помідори 2.5 кг
  • Морква 1 кг
  • Яблука 1 кг
  • Перець болгарський 1 кг
  • Часник 200 гр.
  • Перець чилі 2 шт.
  • Сіль ¼ склянки
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Оцет столовий 9% 1 склянка
  • Олія соняшникова 1 склянка

Процес приготування:

  1. Для приготування аджики з яблуками і помідорами на зиму, відміряє необхідну кількість овочів, кожен плід ретельно промиваємо під струменем води і даємо час обсохнути.
  2. Видаляємо насіння і перетинки з болгарського перцю, м’ясисті стінки нарізаємо скибочками.
  3. Яблука розрізаємо навпіл і вирізаємо насінну коробочку.
  4. Довільно подрібнюємо стиглі томати.
  5. Очищаємо зубці часнику від лушпиння.
  6. Овочечисткою знімаємо шкірку з морквини, ріжемо на сегменти середнього розміру.
  7. нарізаємо Кільцями гіркий перець, обов’язково викидаючи насіння.
  8. Пропускаємо компоненти (крім часнику) через м’ясорубку і переливаємо в каструлю, присмачую соняшниковою олією, сіллю і цукром, тушкуємо близько 60 хвилин, додаємо подрібнений часник з оцтом і проварюємо ще 15 хвилин.
  9. Розкладаємо продукт по стерильним банкам і відразу ж закатуємо. Після охолодження переносимо в льох. Приємного апетиту!

Аджика з яблуками, солодким перцем і помідорами на зиму

Аджика з яблуками, солодким перцем і помідорами на зиму – це дивовижне поєднання компонентів, яке приведе в захват навіть тих, хто скептично ставиться до подібного страви. Відкривши таку баночку, навіть простий відварну картоплю заграє зовсім новими фарбами!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 600 мл

Склад:

  • Помідори – 500 гр.
  • Яблука – 150 гр.
  • Перець болгарський – 150 гр.
  • Перець гострий стручковий – 2 шт.
  • Часник – 30 гр.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. З помідорів, часнику і яблук видаляємо шкірку і лушпиння, позбавляємося від «нутрощів» солодкого перцю.

Крок 2. Підготовлені компоненти перебиваємо в блендері до однорідної консистенції.

Крок 3. В товстостінну каструлю вливаємо олію і овочеве пюре.

Крок 4. Висипаємо цукровий пісок і сіль – перемішуємо.

Крок 5. Варимо масу, після закипання, близько півгодини, періодично помішуючи лопаткою.

Крок 6. Апетитну аджику розкладаємо по сухим стерилізованим банкам і закорковуємо. Ставимо на кришки, обернувши в плед, на добу.

Крок 7. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Гостра аджика з яблуками і помідорами на зиму

Гостра аджика з яблуками і помідорами на зиму – це смачна і корисна альтернатива всім купівельними соусів з незрозумілими складами. Така домашня заготовка ідеально поєднується з різними м’ясними стравами, а також гарнірами або просто печеними овочами.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Томати – 1 кг
  • Перець болгарський – 500 гр.
  • Яблука – 2 шт.
  • Цибулини – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Перець гіркий стручковий – 1-2 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Оцет 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулю і моркву очищаємо від лушпиння і шкірки, обполіскуємо і довільно подрібнюємо – пробиваємо в чаші кухонного комбайна.

Крок 2. М’якоть гострого та солодкого перцю подрібнюємо і перетворюємо на пюре.

Крок 3. Аналогічно поступаємо з помідорами.

Крок 4. Підготовлені компоненти викладаємо у вогнетривкий посуд і проварюємо на мінімальному нагріві протягом півгодини, після закипання.

Крок 5. Паралельно очищаємо часник пропускаємо через прес.

Крок 6. В аджику відправляємо часник, рослинне масло, цукровий пісок і сіль – варимо ще близько 5-7 хвилин і знімаємо з плити, додаємо оцет і перемішуємо.

Крок 7. Розфасовуємо продукт за стерильним скляним банкам і щільно загвинчуємо. Приємного апетиту!

Аджика без варіння з яблуками і помідорами на зиму

Аджика без варіння з яблуками і помідорами на зиму називається «сира», так як всі використовувані продукти залишаються в свіжому вигляді і не піддаються термічній обробці ні на секунду. Виходячи з цього, овочі та інші добавки зберігають в собі 99% корисних речовин і вітамінів.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 500 мл

Інгредієнти:

  • Перець солодкий очищені – 100 гр.
  • Томати – 400 гр.
  • Яблука очищені – 100 гр.
  • Перець чилі – ½ шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Паприка мелена копчена – ½ ч. л.
  • Коріандр мелений – ½ ст. л.
  • Оцет яблучний – 30 мл

Процес приготування:

Крок 1. Інгредієнти промиваємо, видаляємо шкірку з яблука, позбавляємося від насіннєвої коробочки яблук і солодкого перцю.

Крок 2. Довільними шматочками нарізаємо помідори, фрукти і перці. Очищаємо пекучі зубки часнику.

Крок 3. Овочі разом з яблуком пропускаємо через решітку м’ясорубки і гарненько перемішуємо.

Крок 4. В отриману масу висипаємо сіль і приправи.

Крок 5. Підливаємо оцет.

Крок 6. Ще раз перемішуємо склад і розливаємо по заздалегідь простерилизованным баночках. Зберігаємо на полиці холодильника. Приємного апетиту!

Аджика з яблук, слив і помідорів на зиму

Аджика з яблук, слив і помідорів на зиму – це не зовсім звичайний соус, до якого ми звикли. Тому як даний продукт володіє чудовими смаковими характеристиками, які обов’язково припадуть до смаку всім любителям кисло-солодких страв.

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6-7.

Інгредієнти:

  • Яблука – 1 кг
  • Сливи – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Помідори – 2 кг
  • Перець болгарський – 1 кг
  • Перець чилі – 200 гр.
  • Часник – 300 гр.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сіль – 60 гр.
  • Масло олію – 200 мл
  • Оцет 9% – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Всі овочі і фрукти промиваємо водою, очищаємо і пропускаємо через м’ясорубку. Отриманий склад виливаємо в казан і, довівши до кипіння, тушкуємо протягом години.

Крок 2. Після вводимо подрібнений часник з кропом.

Крок 3. Солимо і додаємо цукор.

Крок 4. Тепер в аджику переливаємо необхідну кількість соняшникової олії і оцту – заважаємо і кип’ятимо ще 15 хвилин.

Крок 5. Розкладаємо ополоником соус по стерилізованим банкам і відразу ж закатуємо під ключ. Приємного апетиту!