Аджика з яблуками і помідорами на зиму – це ароматна заготовка, яка приємно здивує вас і всіх, хто спробує хоча б ложечку, своїм неймовірним кисло-солодкий та злегка гострим смаком. Такий домашній соус стане ідеальним доповненням до шашлику, смаженої курки і взагалі будь-яким стравам, приготованим на основі м’яса або овочів. Головною перевагою цієї аджики є оригінальний смак і простота процесу приготування.
Аджика з яблуками і помідорами на зиму «Пальчики оближеш»
Аджика з яблуками і помідорами на зиму «Пальчики оближеш» – це смачна і ароматна консервація, яка сподобається всім, бо як її смакові характеристики вражають не тільки гостротою, але також і натуральної солодкістю, яка виходить за рахунок фруктів і моркви.
Інгредієнти на
6 порц.
- Помідори 2.5 кг
- Морква 1 кг
- Яблука 1 кг
- Перець болгарський 1 кг
- Часник 200 гр.
- Перець чилі 2 шт.
- Сіль ¼ склянки
- Цукор-пісок-1 склянка
- Оцет столовий 9% 1 склянка
- Олія соняшникова 1 склянка
Процес приготування:
- Для приготування аджики з яблуками і помідорами на зиму, відміряє необхідну кількість овочів, кожен плід ретельно промиваємо під струменем води і даємо час обсохнути.
- Видаляємо насіння і перетинки з болгарського перцю, м’ясисті стінки нарізаємо скибочками.
- Яблука розрізаємо навпіл і вирізаємо насінну коробочку.
- Довільно подрібнюємо стиглі томати.
- Очищаємо зубці часнику від лушпиння.
- Овочечисткою знімаємо шкірку з морквини, ріжемо на сегменти середнього розміру.
- нарізаємо Кільцями гіркий перець, обов’язково викидаючи насіння.
- Пропускаємо компоненти (крім часнику) через м’ясорубку і переливаємо в каструлю, присмачую соняшниковою олією, сіллю і цукром, тушкуємо близько 60 хвилин, додаємо подрібнений часник з оцтом і проварюємо ще 15 хвилин.
- Розкладаємо продукт по стерильним банкам і відразу ж закатуємо. Після охолодження переносимо в льох. Приємного апетиту!
Аджика з яблуками, солодким перцем і помідорами на зиму
Аджика з яблуками, солодким перцем і помідорами на зиму – це дивовижне поєднання компонентів, яке приведе в захват навіть тих, хто скептично ставиться до подібного страви. Відкривши таку баночку, навіть простий відварну картоплю заграє зовсім новими фарбами!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 600 мл
Склад:
- Помідори – 500 гр.
- Яблука – 150 гр.
- Перець болгарський – 150 гр.
- Перець гострий стручковий – 2 шт.
- Часник – 30 гр.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Сіль – 1,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. З помідорів, часнику і яблук видаляємо шкірку і лушпиння, позбавляємося від «нутрощів» солодкого перцю.
Крок 2. Підготовлені компоненти перебиваємо в блендері до однорідної консистенції.
Крок 3. В товстостінну каструлю вливаємо олію і овочеве пюре.
Крок 4. Висипаємо цукровий пісок і сіль – перемішуємо.
Крок 5. Варимо масу, після закипання, близько півгодини, періодично помішуючи лопаткою.
Крок 6. Апетитну аджику розкладаємо по сухим стерилізованим банкам і закорковуємо. Ставимо на кришки, обернувши в плед, на добу.
Крок 7. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!
Гостра аджика з яблуками і помідорами на зиму
Гостра аджика з яблуками і помідорами на зиму – це смачна і корисна альтернатива всім купівельними соусів з незрозумілими складами. Така домашня заготовка ідеально поєднується з різними м’ясними стравами, а також гарнірами або просто печеними овочами.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Томати – 1 кг
- Перець болгарський – 500 гр.
- Яблука – 2 шт.
- Цибулини – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Перець гіркий стручковий – 1-2 шт.
- Часник – 1 головка.
- Масло рослинне – 50 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Оцет 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Цибулю і моркву очищаємо від лушпиння і шкірки, обполіскуємо і довільно подрібнюємо – пробиваємо в чаші кухонного комбайна.
Крок 2. М’якоть гострого та солодкого перцю подрібнюємо і перетворюємо на пюре.
Крок 3. Аналогічно поступаємо з помідорами.
Крок 4. Підготовлені компоненти викладаємо у вогнетривкий посуд і проварюємо на мінімальному нагріві протягом півгодини, після закипання.
Крок 5. Паралельно очищаємо часник пропускаємо через прес.
Крок 6. В аджику відправляємо часник, рослинне масло, цукровий пісок і сіль – варимо ще близько 5-7 хвилин і знімаємо з плити, додаємо оцет і перемішуємо.
Крок 7. Розфасовуємо продукт за стерильним скляним банкам і щільно загвинчуємо. Приємного апетиту!
Аджика без варіння з яблуками і помідорами на зиму
Аджика без варіння з яблуками і помідорами на зиму називається «сира», так як всі використовувані продукти залишаються в свіжому вигляді і не піддаються термічній обробці ні на секунду. Виходячи з цього, овочі та інші добавки зберігають в собі 99% корисних речовин і вітамінів.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 500 мл
Інгредієнти:
- Перець солодкий очищені – 100 гр.
- Томати – 400 гр.
- Яблука очищені – 100 гр.
- Перець чилі – ½ шт.
- Часник – 2 зуб.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Паприка мелена копчена – ½ ч. л.
- Коріандр мелений – ½ ст. л.
- Оцет яблучний – 30 мл
Процес приготування:
Крок 1. Інгредієнти промиваємо, видаляємо шкірку з яблука, позбавляємося від насіннєвої коробочки яблук і солодкого перцю.
Крок 2. Довільними шматочками нарізаємо помідори, фрукти і перці. Очищаємо пекучі зубки часнику.
Крок 3. Овочі разом з яблуком пропускаємо через решітку м’ясорубки і гарненько перемішуємо.
Крок 4. В отриману масу висипаємо сіль і приправи.
Крок 5. Підливаємо оцет.
Крок 6. Ще раз перемішуємо склад і розливаємо по заздалегідь простерилизованным баночках. Зберігаємо на полиці холодильника. Приємного апетиту!
Аджика з яблук, слив і помідорів на зиму
Аджика з яблук, слив і помідорів на зиму – це не зовсім звичайний соус, до якого ми звикли. Тому як даний продукт володіє чудовими смаковими характеристиками, які обов’язково припадуть до смаку всім любителям кисло-солодких страв.
Час готування – 1 ч. 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6-7.
Інгредієнти:
- Яблука – 1 кг
- Сливи – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Помідори – 2 кг
- Перець болгарський – 1 кг
- Перець чилі – 200 гр.
- Часник – 300 гр.
- Кріп – 1 пучок.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Сіль – 60 гр.
- Масло олію – 200 мл
- Оцет 9% – 100 мл
Процес приготування:
Крок 1. Всі овочі і фрукти промиваємо водою, очищаємо і пропускаємо через м’ясорубку. Отриманий склад виливаємо в казан і, довівши до кипіння, тушкуємо протягом години.
Крок 2. Після вводимо подрібнений часник з кропом.
Крок 3. Солимо і додаємо цукор.
Крок 4. Тепер в аджику переливаємо необхідну кількість соняшникової олії і оцту – заважаємо і кип’ятимо ще 15 хвилин.
Крок 5. Розкладаємо ополоником соус по стерилізованим банкам і відразу ж закатуємо під ключ. Приємного апетиту!