Аґрус на зиму – 10 золотих рецептів заготовок з покроковими фото

Компот з агрусу на 3-х літрову банку на зиму

Компот з агрусу в 3-х літровій банці буде у вас простим і швидким способом заготівлі цієї ягоди у вигляді напою для зимового столу. Агрус підходить як червоний, так і зелений. На 3-х літрову банку береться 600 грам ягід і 300 грам цукру. Готується компот без стерилізації.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 3 л.

Склад:

  • Аґрус – 600 гр.
  • Цукор – 300 гр.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Агрус перебираємо маленькими ножицями, видаляємо кінчики і промиваємо ягоду під проточною водою.

Крок 2. Щоб агрус залишився в компоті цілим, його на друшляку і двома партіями бланшируем за 30 секунд в окропі.

Крок 3. Бланшований агрус пересипаємо в чисту 3-х літрову банку і прикриваємо прокип’яченої кришкою, щоб не охолов.

Крок 4. У каструлі доводимо до кипіння 2,5 літра чистої води, розчиняємо в ній цукор і варимо сироп пару хвилин.

Крок 5. Киплячим сиропом заливаємо аґрус в банку.

Крок 6. Потім банку з компотом з агрусу відразу герметично закорковуємо, ставимо на кришку, прикриваємо теплим покривалом і після повного охолодження переносимо в місце для зберігання домашніх консервацій. Вдалих і смачних заготовок!