Варення-п’ятихвилинка з агрусу
Варення-п’ятихвилинка з агрусу буде у вас черговим способом заготівлі цієї смачної і корисної ягоди на зиму. Цілі ягоди агрусу варяться в цукровому сиропі тричі по п’ять хвилин і періодами остигання по 1,5-2 години. Ця короткочасна варіння максимально зберігає всі корисні властивості агрусу. Для варення краще вибрати червоні або рожеві сорти, так як зберегти зелений колір при варінні практично не вдається.
Час приготування: 3 години.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 0,5 л.
Склад:
- Аґрус – 500 гр.
- Цукор – 300 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу відміряти, згідно пропорції рецепту і потрібного вам обсягу заготівлі агрус і цукор.
Крок 2. Агрус очистити від кінчиків і добре промити холодною водою.
Крок 3. Чисті ягоди пересипати в каструлю для варіння варення.
Крок 4. Насипати до них розраховане кількість цукру, дерев’яною ложкою перемішати і залишити на 30 хвилин, щоб агрус дав свій сік.
Крок 5. На середньому вогні довести варення до кипіння, зняти пінку і поварити на невеликому вогні рівно 5 хвилин.
Крок 6. Потім варення протягом 1-1,5 годин остудити і ще два рази поварити за п’ять хвилин з перервою на охолодження. При такій варінні агрус залишиться цілим, а сироп вийде густим.
Крок 7. Після третьої варіння варення розлити по стерильним банкам, герметично закупорити прокип’яченими кришками і повністю остудити. Прикривати «шубою» необов’язково.
Крок 8. Приготовлена крыжовниковая п’ятихвилинка відмінно зберігається в будь-якому затемненому місці і взимку порадує вас своїм ароматом і смаком. Вдалих і смачних заготовок!