Баклажани на мангалі – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Дуже смачні баклажани в соєвому соусі на мангалі

Швидкий і легкий спосіб приготування баклажанів на вугіллі. Велика кількість спецій і соєвий соус роблять нейтральний смак цього овочу яскравим і насиченим. Гострі баклажани на грилі по цьому рецепту відмінно доповнювати страви з риби і морепродуктів.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Баклажан – 2 шт.
  • Кориця мелена – 1 ч. л.
  • Коріандр мелений – 1 ст. л.
  • Перець запашний мелений – ¼ ч. л.
  • Перець чилі мелений – ¼ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Чебрець свіжий рубаний – 2 ст. л.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Імбир свіжий тертий – 1 ст. л.
  • соєвий Соус – 4 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Цибуля зелена – 2 шт.
  • Перець свіжий гострий – 1 шт.
  • Сік лимона – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Баклажани миємо, відрізаємо плодоніжки і нарізаємо їх уздовж тонкими слайсами.

2. В окремій мисці змішуємо прянощі, спеції, соєвий соус, сік, масло, дрібно нарізані чебрець і зелений лук, а також подрібнений гострий перець і роздавлений часник.

3. Покриваємо масою скибочки овочів.

4. Викладаємо шматочки баклажанів на решітку і готуємо на вугіллі з кожної сторони по 5-7 хвилин, стежачи за тим, щоб вони не підгоріли.

5. Викладаємо готові овочі-гриль на тарілки і подаємо з шашликом із риби і морепродуктів, а також з соусом тар-тар.