Дуже смачні баклажани в соєвому соусі на мангалі
Швидкий і легкий спосіб приготування баклажанів на вугіллі. Велика кількість спецій і соєвий соус роблять нейтральний смак цього овочу яскравим і насиченим. Гострі баклажани на грилі по цьому рецепту відмінно доповнювати страви з риби і морепродуктів.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Баклажан – 2 шт.
- Кориця мелена – 1 ч. л.
- Коріандр мелений – 1 ст. л.
- Перець запашний мелений – ¼ ч. л.
- Перець чилі мелений – ¼ ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Чебрець свіжий рубаний – 2 ст. л.
- Часник – 4 зубчики.
- Імбир свіжий тертий – 1 ст. л.
- соєвий Соус – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Цибуля зелена – 2 шт.
- Перець свіжий гострий – 1 шт.
- Сік лимона – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Баклажани миємо, відрізаємо плодоніжки і нарізаємо їх уздовж тонкими слайсами.
2. В окремій мисці змішуємо прянощі, спеції, соєвий соус, сік, масло, дрібно нарізані чебрець і зелений лук, а також подрібнений гострий перець і роздавлений часник.
3. Покриваємо масою скибочки овочів.
4. Викладаємо шматочки баклажанів на решітку і готуємо на вугіллі з кожної сторони по 5-7 хвилин, стежачи за тим, щоб вони не підгоріли.
5. Викладаємо готові овочі-гриль на тарілки і подаємо з шашликом із риби і морепродуктів, а також з соусом тар-тар.