Смачна ікра з баклажанів на сковороді
Якщо ви все ще думаєте, як посмажити ікру з баклажанів на сковороді, тоді читайте наш рецепт! Розписуємо покроково, як приготувати це блюдо швидко і дуже смачно за класичним рецептом. Ікра з баклажанів, тушкована в товстостінній сковороді (можна і в казані) виходить такою смакотою, що з’їдається дуже швидко!
Склад:
- Баклажани – 0,7-1 кг
- Цибуля – 2-3 шт.
- Помідори – 3-4 шт.
- цукровий пісок – 1-1,5 ст. л.;
- Сіль – за смаком.
- Цукор – за смаком.
- перець чорний Мелений – за смаком.
- Масло рослинне – за смаком.
- Часник – за смаком.
- Зелень петрушки – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Баклажани вимити, видалити хвостики.
Крок 2. Наріжте кубиками або на половинками кілець завтовшки 1 див
Крок 3. Овочеві шматочки складіть в миску, добре посоліть і дайте їм постояти, поки не з’явиться сік (можна під гнітом).
Крок 4. Через 40-60 хвилин шматочки баклажанів промийте під проточною водою. Використовуйте друшляк, щоб вода скла повністю.
Крок 5. Якщо ви відразу нарізали баклажани дрібно, їх можна починати готувати. А більш великі шматки ми радимо нарубати кухонним комбайном на дрібні кубики. Якщо ви хочете мати ікру з баклажанів однорідної консистенції, тоді пропустіть ці овочі через м’ясорубку.
Крок 6. У кипляче в сковороді олію викладайте баклажани.
Крок 7. До них додайте дрібно нарізані томати зі шкіркою (хто не любить шкірку, може ошпарювати томати і зняти її).Обсмажуйте 10 хвилин помішуючи.
Крок 8. Поки баклажани з томатами обсмажуються, наріжте цибулю дрібними кубиками.
Крок 9. Додайте в сковорідку і обсмажуйте овочі 5-7 хвилин, помішуючи.
Крок 10. Далі підсолити овочі і приправити меленим перцем за смаком, якщо хочете, трохи присипте цукром.
Крок 11. Закрийте овочі кришкою і тушкуйте на повільному вогні до готовності (5-10 хвилин). Іноді помішуйте.
Крок 12. У готову ікру з баклажанів можна додати дрібно подрібнені зубчики часнику і (або) рубану зелень петрушки.
Приємного апетиту!