Баклажани на сковороді швидко і смачно – 10 рецептів приготування з фото покроково

Смачна ікра з баклажанів на сковороді

Якщо ви все ще думаєте, як посмажити ікру з баклажанів на сковороді, тоді читайте наш рецепт! Розписуємо покроково, як приготувати це блюдо швидко і дуже смачно за класичним рецептом. Ікра з баклажанів, тушкована в товстостінній сковороді (можна і в казані) виходить такою смакотою, що з’їдається дуже швидко!

Склад:

  • Баклажани – 0,7-1 кг
  • Цибуля – 2-3 шт.
  • Помідори – 3-4 шт.
  • цукровий пісок – 1-1,5 ст. л.;
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • перець чорний Мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – за смаком.
  • Часник – за смаком.
  • Зелень петрушки – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Баклажани вимити, видалити хвостики.

Крок 2. Наріжте кубиками або на половинками кілець завтовшки 1 див

Крок 3. Овочеві шматочки складіть в миску, добре посоліть і дайте їм постояти, поки не з’явиться сік (можна під гнітом).

Крок 4. Через 40-60 хвилин шматочки баклажанів промийте під проточною водою. Використовуйте друшляк, щоб вода скла повністю.

Крок 5. Якщо ви відразу нарізали баклажани дрібно, їх можна починати готувати. А більш великі шматки ми радимо нарубати кухонним комбайном на дрібні кубики. Якщо ви хочете мати ікру з баклажанів однорідної консистенції, тоді пропустіть ці овочі через м’ясорубку.

Крок 6. У кипляче в сковороді олію викладайте баклажани.

Крок 7. До них додайте дрібно нарізані томати зі шкіркою (хто не любить шкірку, може ошпарювати томати і зняти її).Обсмажуйте 10 хвилин помішуючи.

Крок 8. Поки баклажани з томатами обсмажуються, наріжте цибулю дрібними кубиками.

Крок 9. Додайте в сковорідку і обсмажуйте овочі 5-7 хвилин, помішуючи.

Крок 10. Далі підсолити овочі і приправити меленим перцем за смаком, якщо хочете, трохи присипте цукром.

Крок 11. Закрийте овочі кришкою і тушкуйте на повільному вогні до готовності (5-10 хвилин). Іноді помішуйте.

Крок 12. У готову ікру з баклажанів можна додати дрібно подрібнені зубчики часнику і (або) рубану зелень петрушки.

Приємного апетиту!