Баклажани в аджике на зиму – 5 визначних рецептів з покроковими фото

Гострі баклажани в аджике по-грузинськи

Заготовити на зиму баклажани можна за оригінальним грузинським рецептом. Поживна закуска з аджикою, порадує любителів гострого, і стане яскравим доповненням до шашлику та інших м’ясних страв.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • Баклажан – 2,5 кг
  • Помідор – 1 кг
  • Перець болгарський – 1 кг
  • Перець чилі – 4 шт.
  • Часник – 200 гр.
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Оцет 9% – 100 мл
  • Масло рослинне – 150 мл

Процес приготування:

1. Промиваємо баклажани нарізаємо їх колами рівної товщини. Видаляємо плодоніжки.

2. Перекладаємо овочеві шматочки в каструлю з водою. Відварюємо їх близько 10 хвилин.

3. Обдаємо холодною водою помідори.

4. Також промиваємо і перці двох видів.

5. Часник очищаємо від лушпиння і поділяємо його на зубчики.

6. За допомогою м’ясорубки або блендера подрібнюємо помідори, солодкі перці і чилі.

7. Доповнюємо отриману кашку сіллю, цукром і рослинним маслом. Кип’ятимо на плиті.

8. Проварені баклажани відкидаємо на друшляк і даємо стекти воді.

9. Опускаємо овоч в гарячу аджику. Тушкуємо 20 хвилин на слабкому вогні.

10. Сюди ж продавлюємо зубчики часнику.

11. Тримаємо заготовку на плиті ще 10 хвилин, доповнюємо її оцтом і прибираємо з вогню.

12. Розливаємо гостре частування по простерилизованным скляним банкам. Закриваємо продукт стерилізованої кришкою і відправляємо на зберігання.