Гострі баклажани в аджике по-грузинськи
Заготовити на зиму баклажани можна за оригінальним грузинським рецептом. Поживна закуска з аджикою, порадує любителів гострого, і стане яскравим доповненням до шашлику та інших м’ясних страв.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 2 л.
Інгредієнти:
- Баклажан – 2,5 кг
- Помідор – 1 кг
- Перець болгарський – 1 кг
- Перець чилі – 4 шт.
- Часник – 200 гр.
- Сіль – 4 ст. л.
- Цукор – 3 ст. л.
- Оцет 9% – 100 мл
- Масло рослинне – 150 мл
Процес приготування:
1. Промиваємо баклажани нарізаємо їх колами рівної товщини. Видаляємо плодоніжки.
2. Перекладаємо овочеві шматочки в каструлю з водою. Відварюємо їх близько 10 хвилин.
3. Обдаємо холодною водою помідори.
4. Також промиваємо і перці двох видів.
5. Часник очищаємо від лушпиння і поділяємо його на зубчики.
6. За допомогою м’ясорубки або блендера подрібнюємо помідори, солодкі перці і чилі.
7. Доповнюємо отриману кашку сіллю, цукром і рослинним маслом. Кип’ятимо на плиті.
8. Проварені баклажани відкидаємо на друшляк і даємо стекти воді.
9. Опускаємо овоч в гарячу аджику. Тушкуємо 20 хвилин на слабкому вогні.
10. Сюди ж продавлюємо зубчики часнику.
11. Тримаємо заготовку на плиті ще 10 хвилин, доповнюємо її оцтом і прибираємо з вогню.
12. Розливаємо гостре частування по простерилизованным скляним банкам. Закриваємо продукт стерилізованої кришкою і відправляємо на зберігання.