Баклажани в клярі з кисло-солодким соусом
Баклажани в клярі з кисло-солодким соусом – це блюдо, яке призведе ваші смакові рецептори на справжній гастрономічний захват! Для гармонійного поєднання продуктів, нам потрібно кислий цитрусовий сік, соєвий соус і якісний кетчуп.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3-4.
Склад:
- Баклажани – 600 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Часник гранульований – ½ ч. л.
- Крохмаль кукурудзяний – 3-4 ст. л.
- Масло рослинне – 100 мл
Для соусу:
- Сік лимона – 50 мл
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. л.
- Вода – 80 мл
- Соус соєвий – 60 мл
- Кетчуп – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. М’якоть баклажана без шкірки нарізаємо невеликими скибочками і присипаємо сіллю і гранульованим часником – розмішуємо і даємо постояти 15 хвилин.
Крок 2. Всі компоненти, перелічені в графі «для соусу» об’єднуємо в сотейнику і проварюємо 3-5 хвилин з моменту закипання.
Крок 3. Соус набуває потрібну консистенцію лише після охолодження.
Крок 4. В окрему тарілку насипаємо крохмаль і обвалюємо баклажанну соломку.
Крок 5. На розпеченому рослинному маслі обсмажуємо овоч до апетитної скоринки. Бруски викладаємо на кілька шарів паперових рушників, вони вберуть зайве масло.
Крок 6. Розкладаємо баклажани по порційних тарілках і щедро поливаємо соусом – знімаємо пробу. Приємного апетиту!