Баклажани з фаршем в духовці – 10 рецептів з покроковими фото

Страви з баклажанів вражають не тільки відмінним смаком і ароматом, але і формою подачі на стіл. Їх них можна сформувати човники, рулетики і навіть віяло з начинкою – все залежить від вашої фантазії. Посипати найкраще сиром для утворення золотої скоринки або кунжутом.

Баклажани з фаршем та сиром, запечені в духовці

Досить простий рецепт приготування баклажанів в духовці з м’ясом курки і сиром. Блюдо виходить ароматним, дуже соковитим завдяки овочам, з хрусткою золотистою скоринкою.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Баклажан 2 шт.
  • Помідор 3 шт.
  • Курячий фарш 300 гр.
  • Сир 100 гр.
  • Петрушка 20 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

    Як смачно запекти баклажани з фаршем в духовці? Щоб приготувати смачне і корисне блюдо з баклажанів, необхідно строго дотримувати всі етапи підготовки продуктів і рекомендації. Для початку промиваємо обидва баклажана. Потім, коли оботрем їх рушником, розрізаємо на дві частини вздовж плода. Тепер нам потрібно зробити так, щоб баклажани стали схожі на «човники». Для цього необхідно акуратно вирізати м'якоть ножем або позбавитися від неї за допомогою ложки. Беремо трохи солі і натираємо нею внутрішню частину баклажанів. Залишаємо їх на 30 хвилин, щоб вийшов сік.

  1. Як смачно запекти баклажани з фаршем в духовці? Щоб приготувати смачне і корисне блюдо з баклажанів, необхідно строго дотримувати всі етапи підготовки продуктів і рекомендації. Для початку промиваємо обидва баклажана. Потім, коли оботрем їх рушником, розрізаємо на дві частини вздовж плода. Тепер нам потрібно зробити так, щоб баклажани стали схожі на «човники». Для цього необхідно акуратно вирізати м’якоть ножем або позбавитися від неї за допомогою ложки. Беремо трохи солі і натираємо нею внутрішню частину баклажанів. Залишаємо їх на 30 хвилин, щоб вийшов сік.
  2. Займемося обробкою зелені. Петрушку необхідно добре промити і обсушити паперовим рушником. Після того, як петрушка обсохне, дрібно шаткуємо її ножем. В окрему миску викладаємо курячий фарш і висипаємо до нього рубану петрушку. Перемішуємо обидва інгредієнта.
  3. Помідори вимиваємо в проточній воді. Нарізаємо кружальцями або скибочками. Зливаємо виділився з баклажанів сік в раковину і заповнюємо їх м’ясним фаршем із зеленню. Зверху укладаємо помідори.
  4. Включаємо духовку і виставляємо потрібну для розігрівання та приготування баклажанів температуру – 200 градусів. Через 2-3 хвилини ставимо всередину духовки, викладені на деку баклажани. Чекаємо 15 хвилин.
  5. За цей час потрібно встигнути підготувати сир. Натираємо необхідну кількість на тертці, бажано великої, в окрему ємність. Через 15 хвилин дістаємо деко з баклажанами з духовки і посипаємо блюдо сиром. Запікаємо ще 15 хвилин.

Приємного апетиту!