Баклажани з фаршем в духовці – 10 рецептів з покроковими фото

Грецька мусака з баклажанів з фаршем в духовці

Для приготування грецьку мусака обов’язковим інгредієнтом виступає баранина. Звичайно, її можна замінити будь-яким іншим видом м’яса, однак це вже не буде той класичний рецепт, який так люблять греки.

Час готування – 2 ч. 5 хв.

Час приготування – 1 ч. 15 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Фарш баранячий – 650 гр.
  • Баклажан – 1,2 кг
  • Цибуля – 2 шт.
  • Помідор – 3 шт.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сир – 210 гр.
  • Вино біле – 155 мл
  • Молоко – 0,6 л.
  • Масло вершкове – 85 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 2,5 ст. ложки
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

1. Вимиті баклажани слід нарізати тонкими скибочками і викласти в глибоку ємність. Розчиняємо сіль у воді, яку попередньо наливаємо в окрему миску. Заливаємо солоною водою баклажани. Через півгодини воду необхідно злити і дати баклажанам обсохнути. Коли це станеться, обсмажуємо скибочки в невеликій кількості олії.

2. Слідом обсмажуємо дрібно нарізану цибулю, який попередньо очищаємо від лушпиння і подрібнюємо. Коли часточки лука стануть золотистого кольору, додаємо до них фарш з баранини. Стежимо за м’ясом: коли воно виділить сік, солимо і перчимо його. Вливаємо біле вино і трохи води. Тушкуємо масу до повного випаровування рідини.

3. Вимиті помідори позбавляємо від шкірки. Нарізаємо кружальцями і викладаємо в сковороду. Злегка пасеруємо. Тепер на чистій сковороді слід приготувати соус.

4. Викладаємо вершкове масло в сковороду. Додаємо до нього борошно. Помішуємо інгредієнти, поки маса не стане золотистого кольору. Вливаємо молоко і доводимо суміш до густоти.

5. Прибираємо вогонь і додаємо в соус яйця. Перемішуємо інгредієнти до стану однорідності. Натираємо необхідну кількість сиру (115 грамів) на тертці і висипаємо його в сковороду разом з сіллю і перцем, ретельно перемішуємо.

6. Тепер формуємо блюдо з підготовлених інгредієнтів: спочатку викладаємо частину баклажанів, потім частина фаршу, слідом відправляємо помідори. На помідори викладаємо залишки баклажанів, зверху – шар фаршу. Заливаємо блюдо соусом. Залишки сиру натираємо і посипаємо сухарями мусаку. Поміщаємо блюдо в заздалегідь розігріту духовку. Випікаємо 45 хвилин при температурі 180 градусів.

Приємного апетиту!