Баклажани з фаршем в духовці – 10 рецептів з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування баклажанів кружечками з фаршем

Приготувати таку страву легше, ніж, наприклад, баклажани віялом або «човники». Вони будуть не менш смачними і ароматними як в гарячому вигляді, так і в холодному. Переконайтеся в цьому самі!

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 40 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Баклажан – 400 гр.
  • Фарш курячий – 400 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідор – 3 шт.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сир – 150 гр.

Процес приготування:

1. Перед тим, як нарізати баклажани, промиваємо їх і обтираем чистим рушником. Коли цей етап буде пройдений, подрібнюємо плоди, щоб вийшли круглі скибочки. Викладаємо їх у миску і посипаємо сіллю. Через 20 хвилин баклажани пустять сік і з них вийде гіркоту. Промиваємо їх водою і даємо обсохнути.

2. Викладаємо в миску курячий фарш. Тепер готуємо моркву і цибулю. Позбавляємося від лушпиння цибулини і верхнього шару моркви. Промиваємо моркву. Подрібнюємо цибулину і моркву натираємо на тертці. Потім висипаємо інгредієнти в фарш. Солимо і перчимо їх, а потім перемішуємо руками.

3. В окремій ємності необхідно буде змішати сметану і часник, який заздалегідь слід позбавити від лушпиння і видавити з допомогою землянки Солимо сметану і часник. Перемішуємо.

4. Викладаємо кружечки баклажанів на деко, дно якого застеляємо фольгою. Викладаємо на них начинку, а потім помідори. Завершуємо блюдо нанесенням соусу.

5. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Залишаємо цю ж температуру для запікання. Ставимо всередину духовки деко з заготовками і тушкуємо 45 хвилин.

6. Натираємо шматочок сиру на тертці. За 15 хвилин до повної готовності страви, посипаємо кожен шматок з начинкою, сиром. Ставимо в духовку, до закінчення визначеного часу приготування.

Приємного апетиту!