Покроковий рецепт приготування баклажанів кружечками з фаршем
Приготувати таку страву легше, ніж, наприклад, баклажани віялом або «човники». Вони будуть не менш смачними і ароматними як в гарячому вигляді, так і в холодному. Переконайтеся в цьому самі!
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 40 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Баклажан – 400 гр.
- Фарш курячий – 400 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Помідор – 3 шт.
- Сметана – 4 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сир – 150 гр.
Процес приготування:
1. Перед тим, як нарізати баклажани, промиваємо їх і обтираем чистим рушником. Коли цей етап буде пройдений, подрібнюємо плоди, щоб вийшли круглі скибочки. Викладаємо їх у миску і посипаємо сіллю. Через 20 хвилин баклажани пустять сік і з них вийде гіркоту. Промиваємо їх водою і даємо обсохнути.
2. Викладаємо в миску курячий фарш. Тепер готуємо моркву і цибулю. Позбавляємося від лушпиння цибулини і верхнього шару моркви. Промиваємо моркву. Подрібнюємо цибулину і моркву натираємо на тертці. Потім висипаємо інгредієнти в фарш. Солимо і перчимо їх, а потім перемішуємо руками.
3. В окремій ємності необхідно буде змішати сметану і часник, який заздалегідь слід позбавити від лушпиння і видавити з допомогою землянки Солимо сметану і часник. Перемішуємо.
4. Викладаємо кружечки баклажанів на деко, дно якого застеляємо фольгою. Викладаємо на них начинку, а потім помідори. Завершуємо блюдо нанесенням соусу.
5. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Залишаємо цю ж температуру для запікання. Ставимо всередину духовки деко з заготовками і тушкуємо 45 хвилин.
6. Натираємо шматочок сиру на тертці. За 15 хвилин до повної готовності страви, посипаємо кожен шматок з начинкою, сиром. Ставимо в духовку, до закінчення визначеного часу приготування.
Приємного апетиту!