Баклажани з помідорами і сиром, запечені в духовці – 10 смачних рецептів з фото покроково

Баклажани, запечені в духовці з помідорами, часником і сиром


Цей універсальний гарнір зможе доповнити будь-які м’ясні та рибні страви. Крім того, за своїм смаком ви можете зробити баклажани більш гострими, використавши потрібні спеції.

Склад:

  • Баклажани – 1-2 шт.
  • Часник – 2-3 зубчики.
  • Помідори – 2-3 шт.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень (петрушка або кріп).

Процес приготування:

1. Вимиті овочі нарізаємо тонкими кружечками. Баклажани солимо і залишаємо на 20 хвилин, щоб пішла гіркота, потім промиваємо у воді, залишаємо баклажани в друшляку, щоб зайва вода скла.

2. Часник пропускаємо через землянку або дрібно нарізаємо.

3. Сир тремо на дрібній тертці.

4. Форму для випічки застеляємо пергаментним папером, змащуємо олією, викладаємо на неї баклажани, кожен гурток натираємо часником або для більш пікантного смаку викладаємо трохи часнику зверху на баклажани, посипаємо приправами. Поверх баклажанів кладемо по часточці помідора, солимо, потім посипаємо сиром.

5. Форму з баклажанами ставимо в духовку на 30-40 хвилин. Температуру духовки виставляємо на 180 градусів.

6. Готові баклажани можна посипати рубаною зеленню і подавати до столу.

Приємного апетиту!