Як приготувати бастурму з свинини в домашніх умовах?
Яскрава ідея для вашого столу – апетитна бастурма. Закуску можна приготувати в домашніх умовах з свинини. Простий рецепт дозволить отримати м’яке і насичене за смаком м’ясо.
Час готування: 10 днів
Час приготування: 5 днів
Порцій – 1 кг
Інгредієнти:
- Свинина – 1 кг
- Сіль – 200 гр.
- Суміш перців – 4 ст. л.
- Хмелі-сунелі – 4 ст. л.
- Паприка – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Шматки свинини промиваємо і позбавляє від жилок. Відразу ж продукт занурюємо в контейнер і натираємо сіллю. Залишаємо на 1-1,5 години.
2. Слідом обмазуємо просолений продукт половиною з усіх спецій. Використовуємо хмелі-сунелі, паприку і суміш перцем. Ставимо на заготівлю гніт і зберігаємо в холодильнику 5 днів.
3. Далі змішуємо залишилися спеції. Заливаємо їх невеликою кількістю окропу і знову перемішуємо.
4. М’ясо дістаємо їх холодильника, промиваємо і обтираем його паперовим рушником. Обмазуємо продукт пряної масою і підвішуємо в провітрюваному приміщенні на 5 днів.
5. Готову бастурму з свинини можна нарізати і подавати до столу!