Бастурма – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Як приготувати бастурму з свинини в домашніх умовах?

Яскрава ідея для вашого столу – апетитна бастурма. Закуску можна приготувати в домашніх умовах з свинини. Простий рецепт дозволить отримати м’яке і насичене за смаком м’ясо.

Час готування: 10 днів

Час приготування: 5 днів

Порцій – 1 кг

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг
  • Сіль – 200 гр.
  • Суміш перців – 4 ст. л.
  • Хмелі-сунелі – 4 ст. л.
  • Паприка – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Шматки свинини промиваємо і позбавляє від жилок. Відразу ж продукт занурюємо в контейнер і натираємо сіллю. Залишаємо на 1-1,5 години.

2. Слідом обмазуємо просолений продукт половиною з усіх спецій. Використовуємо хмелі-сунелі, паприку і суміш перцем. Ставимо на заготівлю гніт і зберігаємо в холодильнику 5 днів.

3. Далі змішуємо залишилися спеції. Заливаємо їх невеликою кількістю окропу і знову перемішуємо.

4. М’ясо дістаємо їх холодильника, промиваємо і обтираем його паперовим рушником. Обмазуємо продукт пряної масою і підвішуємо в провітрюваному приміщенні на 5 днів.

5. Готову бастурму з свинини можна нарізати і подавати до столу!