Бастурма – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Соковита і ароматна бастурма з яловичини на червоному вині

Соковиту і ароматну бастурму в домашніх умовах можна приготувати на вині. Такий варіант закуски оцінять справжні гурмани. Подавайте до столу разом із зеленню, свіжими овочами або соліннями.

Час приготування: 15 днів

Час приготування: 10 днів

Порцій – 1 кг

Інгредієнти:

  • Яловичина – 1 кг
  • Вино червоне сухе – 1 л
  • Часник – 3 зубчики.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Сіль – 150 гр.
  • Перець червоний мелений – 0,5 ст. л.
  • Гранат сушений мелений – 0,5 ст. л.
  • Хмелі-сунелі – 0,5 ст. л.
  • Часник сушений – 0,5 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо інгредієнти. Яловичину промиваємо і звільняємо від жилок. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння.

2. Сухі спеції з’єднуємо в загальній тарілці і розмішуємо. Обвалюємо в суміші шматок м’яса, ставимо його під гніт і зберігаємо в холодильнику 5 днів.

3. Далі готуємо винний маринад. Червоне сухе розмішуємо з борошном, сіллю і подрібненими зубчиками часнику. Можна додати трохи спецій за смаком.

4. Яловичину дістаємо з холодильника. Даємо їй обсохнути і гарненько натираємо масою з вина. Підвішуємо заготовку в провітрюваному приміщенні на 10 днів.

5. Бастурма на вині готова. Нарізайте ароматний продукт і подавайте до столу!