Соковита і ароматна бастурма з яловичини на червоному вині
Соковиту і ароматну бастурму в домашніх умовах можна приготувати на вині. Такий варіант закуски оцінять справжні гурмани. Подавайте до столу разом із зеленню, свіжими овочами або соліннями.
Час приготування: 15 днів
Час приготування: 10 днів
Порцій – 1 кг
Інгредієнти:
- Яловичина – 1 кг
- Вино червоне сухе – 1 л
- Часник – 3 зубчики.
- Борошно – 3 ст. л.
- Сіль – 150 гр.
- Перець червоний мелений – 0,5 ст. л.
- Гранат сушений мелений – 0,5 ст. л.
- Хмелі-сунелі – 0,5 ст. л.
- Часник сушений – 0,5 ст. л.
Процес приготування:
1. Підготуємо інгредієнти. Яловичину промиваємо і звільняємо від жилок. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння.
2. Сухі спеції з’єднуємо в загальній тарілці і розмішуємо. Обвалюємо в суміші шматок м’яса, ставимо його під гніт і зберігаємо в холодильнику 5 днів.
3. Далі готуємо винний маринад. Червоне сухе розмішуємо з борошном, сіллю і подрібненими зубчиками часнику. Можна додати трохи спецій за смаком.
4. Яловичину дістаємо з холодильника. Даємо їй обсохнути і гарненько натираємо масою з вина. Підвішуємо заготовку в провітрюваному приміщенні на 10 днів.
5. Бастурма на вині готова. Нарізайте ароматний продукт і подавайте до столу!