Бефстроганов з свинини – 10 рецептів класичного бефстроганова з фото покроково

Бефстроганов зі свининою та печерицями в сметанному соусі

Бефстроганов з свинини і печериць в сметанному соусі є досить ситним і поживним стравою, тому його зазвичай подають на обід з різними гарнірами. Завдяки сметанному соусу свинина стає ніжною і соковитою, так і з печерицями цей соус чудово гармонує.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Свинина – 250 гр.
  • Печериці – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сметана – 150 мл
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Свинину наріжте кубиками і швидко обсмажте на сильному вогні до утворення золотистої скоринки.

2. На окремій сковороді пасеруйте цибулю до прозорості.

3. Потім до цибулі додайте часточки печериць і продовжуйте смажити, поки не випарується рідина.

4. Після цього додайте борошно і швидко перемішайте вміст сковороди.

5. Влийте півсклянки гарячої води. перемішайте, викладіть в сковороду м’ясо, посоліть і приправте за смаком.

6. Додайте подрібнений часник і сметану, перемішайте і продовжуйте гасити бефстроганов на повільному вогні 25-30 хвилин.

7. Готовий бефстроганов посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!