Бефстроганов зі свининою та печерицями в сметанному соусі
Бефстроганов з свинини і печериць в сметанному соусі є досить ситним і поживним стравою, тому його зазвичай подають на обід з різними гарнірами. Завдяки сметанному соусу свинина стає ніжною і соковитою, так і з печерицями цей соус чудово гармонує.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Свинина – 250 гр.
- Печериці – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Сметана – 150 мл
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Свинину наріжте кубиками і швидко обсмажте на сильному вогні до утворення золотистої скоринки.
2. На окремій сковороді пасеруйте цибулю до прозорості.
3. Потім до цибулі додайте часточки печериць і продовжуйте смажити, поки не випарується рідина.
4. Після цього додайте борошно і швидко перемішайте вміст сковороди.
5. Влийте півсклянки гарячої води. перемішайте, викладіть в сковороду м’ясо, посоліть і приправте за смаком.
6. Додайте подрібнений часник і сметану, перемішайте і продовжуйте гасити бефстроганов на повільному вогні 25-30 хвилин.
7. Готовий бефстроганов посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!