Білі гриби на зиму – 10 простих рецептів заготовок з покроковими фото

Засолювання білого гриба

Засолювання білого гриба – захоплююче домашні заняття для любителів апетитних заготовок. Доповніть полиці вашій коморі цікавим частуванням. Для соління використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Гриби білі – 2 кг
  • Сіль – 320 гр.
  • Лист дуба – 5 шт.
  • Лист вишні – 5 шт.
  • Лист смородини – 5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Для засолювання білого гриба обмеряем два кілограми акуратних свіжих грибів.

Крок 2. Перебираємо їх, очищаємо і добре промиваємо. Даємо обсохнути.

Крок 3. Всі гриби розбираємо на платівки.

Крок 4. Складаємо шматочки у велику ємність і засипаємо сіллю. Добре перемішуємо вміст руками.

Крок 5. Стерилізуємо і обсушуємо банки.

Крок 6. Гриби дуже щільно укладаємо в банки. Між грибними шарами розкладаємо листя. Посипаємо вміст сіллю, закриваємо кришками і ставимо в прохолодне приміщення на 1,5-2 місяці.

Крок 7. Засолювання білого гриба завершена. Зберігайте в прохолодному місці!