Засолювання білого гриба
Засолювання білого гриба – захоплююче домашні заняття для любителів апетитних заготовок. Доповніть полиці вашій коморі цікавим частуванням. Для соління використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Гриби білі – 2 кг
- Сіль – 320 гр.
- Лист дуба – 5 шт.
- Лист вишні – 5 шт.
- Лист смородини – 5 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Для засолювання білого гриба обмеряем два кілограми акуратних свіжих грибів.
Крок 2. Перебираємо їх, очищаємо і добре промиваємо. Даємо обсохнути.
Крок 3. Всі гриби розбираємо на платівки.
Крок 4. Складаємо шматочки у велику ємність і засипаємо сіллю. Добре перемішуємо вміст руками.
Крок 5. Стерилізуємо і обсушуємо банки.
Крок 6. Гриби дуже щільно укладаємо в банки. Між грибними шарами розкладаємо листя. Посипаємо вміст сіллю, закриваємо кришками і ставимо в прохолодне приміщення на 1,5-2 місяці.
Крок 7. Засолювання білого гриба завершена. Зберігайте в прохолодному місці!