Біляші – 10 дуже смачних домашніх рецептів біляшів з мясом на сковороді з покроковими фото

Дуже смачні домашні біляші з м’ясом і картоплею

Поживна і цікава начинка для біляшів виходить з картоплі і м’ясного фаршу. Подавайте блюдо гарячим до сніданку або в якості перекусу. Можна доповнити сметаною і ароматною зеленню.

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 18

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 склянки
  • Кефір – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для начинки:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Картопля – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. У глибоку тарілку просіваємо борошно, цукор і сіль. Сюди ж вливаємо розтоплене вершкове масло, кефір і розбиваємо курячі яйця.

2. Ретельно вимішуємо продукти, поки не отримаємо гладке і еластичне тісто. Залишаємо його на час відпочивати.

3. В цей час готуємо начинку. Чистимо і промиваємо картоплю, нарізаємо його дрібними кубиками.

4. Розмішуєм картоплю в глибокій мисці і додаємо до нього фарш, сіль і спеції за смаком. Розмішуємо.

5. Повертаємося до тесту. Поділяємо його на невеликі рівні шматочки.

6. Кожен шматочок розгортаємо в невеликий гурток. По центру викладаємо начинку і загортаємо.

7. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо сюди біляші і обсмажуємо до рум’яної скоринки. Готуємо на середньому вогні, щоб начинка добре пропеклась.

8. Гарячі біляші з м’ясом і картоплею викладаємо на тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!