Дуже смачні домашні біляші з м’ясом і картоплею
Поживна і цікава начинка для біляшів виходить з картоплі і м’ясного фаршу. Подавайте блюдо гарячим до сніданку або в якості перекусу. Можна доповнити сметаною і ароматною зеленню.
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 18
Інгредієнти:
- Борошно – 2 склянки
- Кефір – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Для начинки:
- Фарш м’ясний – 0,5 кг
- Картопля – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. У глибоку тарілку просіваємо борошно, цукор і сіль. Сюди ж вливаємо розтоплене вершкове масло, кефір і розбиваємо курячі яйця.
2. Ретельно вимішуємо продукти, поки не отримаємо гладке і еластичне тісто. Залишаємо його на час відпочивати.
3. В цей час готуємо начинку. Чистимо і промиваємо картоплю, нарізаємо його дрібними кубиками.
4. Розмішуєм картоплю в глибокій мисці і додаємо до нього фарш, сіль і спеції за смаком. Розмішуємо.
5. Повертаємося до тесту. Поділяємо його на невеликі рівні шматочки.
6. Кожен шматочок розгортаємо в невеликий гурток. По центру викладаємо начинку і загортаємо.
7. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо сюди біляші і обсмажуємо до рум’яної скоринки. Готуємо на середньому вогні, щоб начинка добре пропеклась.
8. Гарячі біляші з м’ясом і картоплею викладаємо на тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!