Білий квас – 6 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Покроковий рецепт приготування білого квасу з м’ятою

Прекрасний освіжаючий напій для особливо спекотних днів. Ключовий інгредієнт такого квасу – духмяна м’ята, що надає квасу особливу свіжість. Таке питво не знайдеш ні в одному магазині!

Час готування: 3 діб.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Вода – 3 л
  • М’ята – 135 гр.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
  • Дріжджі сухі – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 250 гр.

Процес приготування:

1. Готуємо всі необхідні продукти.

2. Промиваємо м’яту і разом з гілочками додаємо в закипілу воду. Варимо її, помішуючи, приблизно 5 хвилин.

3. Знімаємо відвар з вогню, додаємо лимонну кислоту і цукор і перемішуємо до розчинення. Залишаємо рідина остигати під кришкою до 37 градусів.

4. Додаємо дріжджі, перемішуємо, накриваємо рідину і залишаємо бродити близько 6 годин при кімнатній температурі.

5. Проціджуємо квас в пляшки і відправляємо в холодильник на 3 дні. Подаємо охолодженим, приємного апетиту!