Покроковий рецепт приготування білого квасу з м’ятою
Прекрасний освіжаючий напій для особливо спекотних днів. Ключовий інгредієнт такого квасу – духмяна м’ята, що надає квасу особливу свіжість. Таке питво не знайдеш ні в одному магазині!
Час готування: 3 діб.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Вода – 3 л
- М’ята – 135 гр.
- Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
- Дріжджі сухі – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 250 гр.
Процес приготування:
1. Готуємо всі необхідні продукти.
2. Промиваємо м’яту і разом з гілочками додаємо в закипілу воду. Варимо її, помішуючи, приблизно 5 хвилин.
3. Знімаємо відвар з вогню, додаємо лимонну кислоту і цукор і перемішуємо до розчинення. Залишаємо рідина остигати під кришкою до 37 градусів.
4. Додаємо дріжджі, перемішуємо, накриваємо рідину і залишаємо бродити близько 6 годин при кімнатній температурі.
5. Проціджуємо квас в пляшки і відправляємо в холодильник на 3 дні. Подаємо охолодженим, приємного апетиту!