Бісквіт в мультиварці – 10 рецептів приготування пишного бісквіту з покроковими фото

Класичний бісквіт для торта в мультиварці Рэдмонд

Мультиварка ідеально підходить для приготування бісквітів. Умови випікання в чаші якнайкраще сприяють рівномірної обробки тіста – виріб завжди добре піднімається і стає пористим. Крім того, форма випічки виходить «правильна», кругла – відмінний варіант для формування тортів. За даним рецептом готуємо класичний бісквіт в популярній мультиварці Рэдмонд.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Яйця – 4 шт.
  • Кислота лимонна – щіпка.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Борошно – 1 склянка
  • Масло рослинне – для змазування.

Процес приготування:

1. Для приготування тіста яйця розбиваємо і відокремлюємо білки від жовтків. Білки поміщаємо в об’ємну ємність, додаємо дрібку лимонної кислоти і збиваємо їх міксером на високій швидкості. Працюємо вінцями, поки не вийде густа стійка піна, що залишає піки. Вводимо у збиті білки цукровий пісок і ванільний цукор. Продовжуємо збивати далі, поки кристали повністю не розчиняться. Важливо приділити достатньо часу процесу збивання – від цього сильно залежить пишність і якість бісквіта.

2. Далі додаємо жовтки і продовжуємо працювати міксером.

3. Після того, як всі жовтки будуть змішані з білковою піною, маса повинна все одно залишатися досить світлою, з легким відтінком бордо, і пишною. На поверхні видно дрібні бульбашки повітря.

4. Борошно просіваємо через дрібне сито разом з розпушувачем і додаємо в яєчну масу.

5. Акуратно вимішуємо лопаткою або ложкою круговими рухами, піднімаючи нижній шар тіста наверх. Важливо не осадити тісто, зберегти в ньому пухирці повітря, що утворилися при збиванні.

6. Внутрішні стінки чаші мультиварки змащуємо олією з допомогою силіконової пензлика. Викладаємо в неї приготоване тісто.

7. Чашу встановлюємо в мультиварку і вибираємо режим «Випічка» на 50 хв. Після закінчення сорока хвилин від початку роботи програми відкриваємо прилад і легко натискуючи пальцем на поверхню бісквіта. Якщо вона сира і волога, продовжуємо випікання далі і повторюємо тест на готовність трохи пізніше. Якщо тісто сухе і запечене – бісквіт готовий.

8. Готовий бісквіт залишаємо в чаші при відкритій кришці мультиварки на п’ять хвилин, щоб легше було відокремити його від стінок чаші. Потім проводимо між ними і бісквітом тонкої лопаткою. Перевертаємо виріб з чаші на дошку догори дном і даємо повністю охолонути.

9. Остиглу випічку можна використовувати для приготування торта, розрізавши її на кілька горизонтальних коржів. Також можна подати бісквіт і як самостійний десерт, порізавши його на порції і посипавши цукровою пудрою для прикраси.

Приємного апетиту!