Бісквіт в мультиварці – 10 рецептів приготування пишного бісквіту з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування пишного бісквіта на кефірі

Бісквіт на кефірі має більш вологу і м’яку текстуру, ніж його класичний варіант. Також помічено, що пори в м’якуші більш великі – це «робота» кисломолочного продукту. Такий бісквіт однаково добре і в тортах, і в збірних тістечок, і як самостійний десерт. Тим, хто не любить щільні сухі бісквіти, ця альтернатива повинна припасти до душі.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Борошно – 280 гр.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Кефір – 250 мл
  • Сода – ½ ч. л.
  • Ванілін – щіпка.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сіль – щіпка.
  • Яйця – 3 шт.
  • Масло рослинне – для змазування.

Процес приготування:

1. В об’ємну миску розбиваємо яйця, додаємо до них цукровий пісок, ванілін і щіпку солі. Міксером збиваємо все до стану пишної світлої піни. Стежимо, щоб цукрові кристали повністю розчинилися. Важливо приділити процесу збивання не менше п’яти-шести хвилин. Якісно збита яєчна основа тесту забезпечить готового бісквіту пишність і пористість.

2. Вливаємо в яєчну масу кефір, перемішуємо до однорідності.

3. Борошно просіваємо через дрібне сито разом з розпушувачем, сіллю і содою. Додаємо суху суміш в кефірно-яєчну масу. Замішуємо тісто з допомогою віночка круговими рухами. Намагаємося не осадити масу і максимально зберегти в ній бульбашки повітря, що утворилися при збиванні. У той же час важливо розбити всі борошняні грудочки і добитися однорідності.

4. Внутрішні стінки чаші мультиварки змащуємо рослинним маслом тонким шаром за допомогою силіконової пензлика. Виливаємо в неї приготоване тісто. Чашу встановлюємо в мультиварку і вибираємо режим «Випічка» на 50 хв. Коли мине сорок хвилин від початку роботи програми, відкриваємо прилад і легко натискаємо подушечкою пальця на поверхню бісквіта. Якщо вона сира і волога, продовжуємо випікання далі і повторюємо тест на готовність трохи пізніше. Якщо тісто сухе і запечене – бісквіт готовий.

5. Готовий бісквіт залишаємо в чаші при відкритій кришці мультиварки на п’ять хвилин, щоб виріб злегка охололо і трохи відійшло від стінок форми. Потім проводимо між стінками чаші і бісквітом тонкої лопаткою. Перевертаємо виріб з чаші на решітку догори дном і даємо йому повністю охолонути. Остиглий бісквіт використовуємо за призначенням.

Приємного апетиту!