Бісквіт в мультиварці – 10 рецептів приготування пишного бісквіту з покроковими фото

Простий і смачний рецепт медового бісквіта в мультиварці

Медову випічку завжди можна дізнатися по характерному смакової нюансу, темному карамельної відтінку і розсипчастою текстурою. Цей бісквіт, спечений в мультиварці, не виняток. Він красивого насиченого золотистого кольору, з делікатним медовим присмаком і неймовірно ніжним, пористим м’якушем. Такий бісквіт дуже охоче вбирає будь-які просочення і креми, оскільки сам по собі досить сухий. Якщо планується вживати його в якості самостійної випічки, то рекомендуємо використовувати для просочення будь сироп, в тому числі і від рідкого варення.

Час приготування: 1 година 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Мед – 230 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Борошно – 320 гр.
  • Розпушувач – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Масло рослинне – 2 ч. л.
  • Борошно – для обсипання чаші.
  • Пудра цукрова – для прикраси.

Процес приготування:

1. Відміряємо потрібну кількість меду і перекладаємо його в сотейник.

2. Відразу висипаємо поверх меду розпушувач. Його кількість досить велика, але в готовому бісквіті воно не дає ніякого стороннього присмаку.

3. Розтоплюємо мед до рідкого стану на плиті, безперервно помішуючи. Маса стає густою, однорідною і пінистої, збільшиться в об’ємі. Коли суміш стане повністю білою, знімаємо її з плити.

4. В об’ємну миску розбиваємо яйця.

5. Додаємо до них цукровий пісок.

6. Міксером збиваємо все разом до стану пишної світлої піни. Стежимо, щоб цукрові кристали повністю розчинилися. Важливо приділити процесу збивання не менше п’яти-шести хвилин. Збиті яйця повинні збільшитися в об’ємі в два-три рази.

7. Вливаємо в яєчну піну остиглу медову масу з розпушувачем.

8. Знову працюємо міксером пару хвилин.

9. Борошно просіваємо через дрібне сито і додаємо в яєчно-медову масу. Замішуємо тісто з допомогою лопатки круговими рухами. Намагаємося не осадити масу і максимально зберегти в ній бульбашки повітря, що утворилися при збиванні. У той же час важливо добитися однорідності.

10. Внутрішні стінки чаші мультиварки змащуємо рослинним маслом тонким шаром за допомогою силіконової пензлика. Обсипаємо жирні стінки борошном.

11. Виливаємо в чашу підготовлене тісто. Встановлюємо її в каструлю і вибираємо режим «Випічка» на 1 година 20 хв. Час випікання може варіювати в залежності від потужності мультиварки.

12. Коли пройде годину від початку роботи програми, відкриваємо кришку і легко натискаємо подушечкою пальця на поверхню бісквіта. Якщо вона сира і волога, продовжуємо випікання далі і повторюємо тест на готовність трохи пізніше. Якщо тісто сухе і запечене – бісквіт готовий.

13. Готовий бісквіт витягуємо з чаші, перевернувши її догори дном. Поміщаємо виріб на решітку і даємо йому повністю охолонути. Остиглий бісквіт використовуємо за призначенням. Якщо це самостійна подача, то для прикраси можна посипати поверхню цукровою пудрою.

14. Якщо планується використання бісквіта для торта, то розрізаємо його на горизонтальні коржі.

Приємного апетиту!