Бісквіт в мультиварці – 10 рецептів приготування пишного бісквіту з покроковими фото

Повітряний шифоновий бісквіт, приготований в мультиварці

Шифоновий бісквіт відрізняється від класичного особливою текстурою. М’якуш виходить неймовірно ніжним, що тане в роті, мелкопористым і повітряним. Це досягається, по-перше, введенням в тісто комбінації з рослинної олії і води. І, по-друге, поетапним якісним збиванням. Без потужного міксера будь приготувати бісквіт, в принципі, складно. А вже шифоновий і поготів. Спекти це виріб можна як в мультиварці, так і в звичайній духовці.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Борошно – 175 гр.
  • Білки яєчні – 6 шт.
  • Жовтки яєчні – 4 шт.
  • Масло рослинне для тіста – 85 мл
  • Цукор-пісок – 185 гр.
  • Ванілін – щіпка.
  • Сіль – щіпка.
  • Вода – 115 мл
  • Розпушувач – 0,3 ч. л.
  • Масло рослинне – для змазування.

Процес приготування:

1. Готуємо продукти для тіста. Відміряємо потрібну кількість цукрового піску, води й олії. Яйця для тіста повинні бути добре охолоджені.

2. Борошно просіваємо через дрібне сито, щоб розпушити її і збагатити повітрям.

3. Яйця розбиваємо і відокремлюємо білки від жовтків. Звертаємо увагу, що для тесту необхідні 6 білків і 4 жовтки. Білки поміщаємо в об’ємну ємність і збиваємо їх міксером на високій швидкості. Працюємо вінцями, поки не вийде густа стійка піна, що залишає піки.

4. В окрему ємність поміщаємо жовтки і цукровий пісок. Збиваємо міксером не менш п’ятим хвилин.

5. Збиті жовтки повинні стати пишною тягучою масою світлого кольору.

6. Вводимо у збиті жовтки воду і рослинну олію тонкою цівкою по черзі. Збиваємо міксером на високій швидкості до повного з’єднання.

7. Просіяне борошно разом з розпушувачем додаємо в жовткову масу і акуратно вимішуємо лопаткою.

8. Розмішуємо всі грудочки і добиваємося однорідності.

9. Частинами вводимо збиті білки і також акуратно вимішуємо лопаткою або ложкою круговими рухами, піднімаючи нижній шар тіста наверх. Важливо не осадити білки, зберегти в них бульбашки повітря, що утворилися при збиванні.

10. Внутрішні стінки чаші мультиварки змащуємо олією з допомогою силіконової пензлика. Викладаємо в неї приготоване тісто. Чашу встановлюємо в мультиварку і вибираємо режим «Випічка» на 50 хв. Після закінчення часу роботи програми відкриваємо кришку і даємо пару вийти.

11. Готовий бісквіт залишаємо в чаші при відкритій кришці мультиварки на п’ять хвилин, щоб легше було відокремити його від стінок чаші. Потім проводимо між ними і бісквітом тонкої лопаткою. Перевертаємо виріб з чаші на решітку догори дном і даємо повністю охолонути.

12. Остиглий шифоновий бісквіт можна використовувати для приготування торта, розрізавши його на кілька горизонтальних коржів. Також можна подати випічку і як самостійний десерт, порізавши її на порції і посипавши цукровою пудрою для прикраси.

Приємного апетиту!