Ніжний і повітряний торт з бісквіту з фруктами
Ніжний бісквіт і соковиті фрукти дають багатий смак, який оцінять навіть самі розбещені гурмани. До того ж такі десерти завжди відрізняються особливою легкістю і соковитістю.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Яйця курячі – 4 шт.
- Цукор – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Ванілін – 2 гр.
- Для прошарку коржів:
- Ванілін – за смаком.
- Вершки – 300 мл
- цукрова Пудра – 25 гр.
- Ківі – 2 шт.
- Банан – 1 шт.
- Мандарини – 2 шт.
Процес приготування:
1. Яйця розділити на білки і жовтки.
2. Жовтки збийте з половиною цукру до світлої щільної маси.
3. Окремо збийте білки на високих оборотах міксера. Потім, не припиняючи збивати, всипте цукор і доведіть масу до стійких піків.
4. 1/3 білкової маси змішайте зі збитими жовтками. Потім додати половину борошна, розпушувач і ванілін, акуратними рухами змішайте інгредієнти. Далі додайте ще 1/3 білків, перемішайте. Після цього всипте борошно, перемішайте. В останню чергу додайте білки, що залишилися і повільними рухами перемішайте тісто.
5. Форму для випічки застелити пергаментом, викладіть в неї тісто.
6. Випікайте бісквіт при 180 градусах 30-40 хвилин. Бісквіт повністю остудіть на гратах.
7. Фрукти помийте і наріжте. Приготуйте крем, для цього збийте вершки і цукрову пудру.
8. Бісквіт розрізати на 2-3 коржа.
9. Коржі промазывайте кремом і перекладайте сумішшю з фруктів. Складіть коржі один на одного.
10. Верх і боки торта промажте кремом. Готовий торт поставте в холодильник для просочення на кілька годин.
Приємного апетиту!