Бутерброди з листкового тіста з червоною рибою і сирним сиром
Популярність закусок з червоною рибою і сирним або вершковим сиром заслужена, адже вони завжди ніжні, ароматні і тануть у роті. У цьому рецепті пропонується варіант святкової подавання бутербродів – в листковому тісті, на відміну від традиційного хліба. Листкове тісто запікаємо у вигляді трубочок і потім заповнюємо начинкою.
Час приготування: 45 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Тісто листкове дріжджове – 250 гр.
- Червона риба солена – 150 гр.
- Сир сирний або вершковий – 200 гр.
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Цибуля зелена – 3 шт.
- Суміш перців – за смаком.
- Ікра червона – для декору.
Процес приготування:
Крок 1. Листкове тісто заздалегідь розморожуємо при домашньої температурі. Нарізаємо його тонкими довгими смужками.
Крок 2. Робимо з фольги невеликі конуси або беремо спеціальні металеві трубочки і на них в один шар намотуємо смужки тесту.
Крок 3. Потім трубочки змащуємо збитим жовтком яйця і запікаємо в духовці, розігрітій до 200°С протягом 20 хвилин.
Крок 4. Запечені трубочки акуратно знімаємо з конусів і охолоджуємо.
Крок 5. Червону рибу нарізаємо маленькими кубиками.
Крок 6. Дрібно шаткуємо промиті пір’я зеленої цибулі і кладемо їх до риби.
Крок 7. До цих інгредієнтів кладемо сирний або вершковий сир, посипаємо сумішшю перців і перемішуємо ложкою.
Крок 8. Приготованою начинкою через кондитерський мішок заповнюємо трубочки.
Крок 9. Укладаємо приготовану закуску на блюдо, декоруємо червоною ікрою і подаємо до святкового столу. Приємного апетиту!