Святкові бутерброди з червоною рибою та ікрою
Бутерброди з червоною рибою та ікрою вважаються елітними, так як ці продукти недешеві і наявність їх на столі говорить про достаток у сім’ї. Готують їх невеликими за розміром, щоб вистачило всім і на білому хлібі з маслом, хоча вибір хліба – справа особистого смаку.
Час приготування: 10 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 5.
Склад:
- Хліб білий для тостів – 5 скибочок.
- Сьомга слабосолона – 200 гр.
- Масло вершкове – 1 пачка.
- Ікра червона – за смаком.
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу треба підготувати відповідно до рецептури і кількістю потрібних вам порцій всі продукти для бутербродів.
Крок 2. Розм’якшене при домашньої температурі масло перекласти в окрему тарілку і добре розім’яти виделкою. До масла натерти через дрібну тертку трохи лимонної цедри і додати дві столові ложки віджатого лимонного соку. Масло з лимоном добре перемішати.
Крок 3. Гострим ножем нарізати тонкими слайсами слабосолону сьомгу.
Крок 4. Тостовий білий хліб розрізати на трикутники.
Крок 5. Кожен трикутник хліба рівномірно намазати приготовленою лимонним маслом.
Крок 6. Поверх масла розкласти слайсы сьомги.
Крок 7. Бутерброди укласти на сервірувальну тарілку і завершити їх оформлення, завдавши на кожен трохи червоної ікри. Приготовані бутерброди відразу подати до столу. Приємного апетиту!