Бутерброди зі шпротами – 10 рецептів з покроковими фото

Бутерброди зі шпротами і солоним огірком на чорному хлібі

Радимо вам завжди мати в запасі кілька баночок зі шпротами в олії, щоб поласувати дуже смачними і легкими бутербродами з солоним огірком і чорним хлібом.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій – 3.

Склад:

  • Шпроти в маслі – 50 гр.
  • Хліб чорний – 4-5 скибочок.
  • Майонез – 1,5 ст. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Огірок солоний – 40-50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Нарізаємо чорний хліб скибочками. Із зазначених продуктів вийде три бутерброда. Скибочки чорного хліба треба тушкувати в духовці, тому її потрібно заздалегідь розігріти при температурі 180 градусів. Викладаємо скибочки на деко, який поміщаємо всередину духовки. Підсушуємо хліб близько 5-7 хвилин до утворення хрусткої скоринки.

2. Яйце викладаємо в каструлю і заливаємо холодною водою. Ставимо ємність на плиту і доводимо рідину до кипіння. Проварюємо яйце після закипання близько 7-8 хвилин. Зливаємо гарячу воду в раковину, заливаємо яйце холодною водою, щоб воно охолонуло. Потім яйце потрібно буде позбавити від шкаралупи і натерти на дрібній тертці.

3. Виймаємо з банки солоний огірок. Відрізаємо кілька скибочок. На один бутерброд нам знадобиться близько 2-3 скибочок.

4. Зубчик часнику позбавляємо від лушпиння і дрібно нарізаємо або подрібнюємо за допомогою землянки У невеликій тарілці змішуємо необхідну кількість майонезу і видавлений або нарізаний часник.

5. Тепер намазуємо кожен скибочку хліба сумішшю часнику і майонезу. Посипаємо намазки тертими яйцями. Зверху викладаємо скибочки огірків і шпроти. Споліскуємо невелика кількість зелені і дрібно рубаємо. Посипаємо нею бутерброди.

Приємного апетиту!