Буженина – дуже популярне делікатесне блюдо ще з часів Русі і являє собою цільний шматок м’яса. Для приготування цієї страви використовується свинина і яловичина, але можна готувати і низькокалорійні варіації, наприклад, з курячої грудки або індички. Головна особливість буженини полягає в апетитною скоринки з ароматних трав, яка утворюється завдяки термічній обробці, що відбувається в духовій шафі або каструлі.
Домашня буженина з свинини у фользі в духовці
Немає нічого смачнішого, ніж домашня буженина, приготовлена з свинячого балика! На приготування доведеться витратити не так багато часу, однак, весь процес приготування займе не менше доби, але переживати не варто, бо результатом ви напевно залишитеся задоволені: соковита м’якоть, яка тане в роті під апетитною скоринкою.
Інгредієнти на
8 порц.
- Балик свинячий 2 кг
- Майонез столовий молочний 500 гр.
- Гірчиця французька 100 гр.
- Гірчиця 2 ст. л.
- Спеції для м’яса 50 гр.
- Часник сушений 10 гр.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати буженину з свинини у фользі в духовці? Балик ретельно промиваємо під струменем води і зачищаємо від усіх білих плівочок.
- Старанно натираємо м’ясо спеціями з усіх боків.
- Для обмазки в окремому посуді змішуємо майонез і два види гірчиці, підсипаємо часник і сіль за смаком.
- Щедро намазуємо свинину отриманим соусом.
- Загорнути м’ясо у кілька шарів фольги і прибираємо на ніч в холодильну камеру. Після закінчення часу, випікаємо буженину 1 годину і 15 хвилин при температурі 180 градусів, а потім знімаємо фольгу і готуємо ще близько 20 хвилин, але вже при 200 градусах.
- Готовий балик з апетитною скоринкою повністю охолоджуємо, нарізаємо тонкими слайсами і насолоджуємося. Приємного апетиту!
