Буженина – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Буженина, з яловичини запечена у фользі

Коли не знаєш, що приготувати на святковий сто з шматка відбірної яловичини, адже це м’ясо так легко зіпсувати – готуємо неймовірно смачну і ніжну буженину, яка напевно сподобається всім, хто тільки встигне її спробувати. Саме «встигне», бо як таку страву розлітається з тарілок в першу чергу!

Час готування – 11 ч. 15 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • М’якоть яловичини – 500 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Гірчиця в зернах – 2 ст. л.
  • Масло соняшникове – 40 мл
  • Перець чорний горошком – 10 шт.
  • Приправа для мяса – 1 ст. л.
  • Лист лавра – 3 шт.
  • Сало – 50-70 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для того щоб м’ясо не було «гумовим» і мала ніжну текстуру, необхідно приготувати маринад з невеликого кількість води, солі, перцю горошком і лаврового листа – кип’ятимо кілька хвилин, охолоджуємо і занурюємо в нього м’ясо на 4-6 годин.

Крок 2. Моркву очищаємо і нарізаємо досить товстими брусками, часник очищаємо від лушпиння і ріжемо великими шматочками.

Крок 3. Невеликий шмат сала подрібнюємо аналогічно моркви.Крок 4. В окремій піалі готуємо заправку: змішуємо масло, гірчицю, спеції для м’яса, сіль і чорний мелений перець.

Крок 5. У просоченому м’ясі робимо багато глибоких надрізів по всьому периметру і шпигуємо часником, салом, морквою.

Крок 6. Щедро промазуємо яловичину сумішшю масла і спецій, перекладаємо у форму для запікання.

Крок 7. Закриваємо м’ясо фольгою і ставимо в холод на 3 години для чергової просочення. Після закінчення часу, відправляємо блюдо в духовку при температурі 190 градусів на дві години (час може змінюватись в більшу або меншу сторону в залежності від розміру і товщини м’яса).Крок 8. За 10-15 хвилин до готовності буженини, розкриваємо фольгу і даємо яловичині підрум’янитися. Після, охолоджуємо і нарізаємо тонкими слайсами. Приємного апетиту!