Як приготувати буженину з курячої грудки в духовці?
чи Знаєте ви, що приготувати соковиту і тане в роті буженину можна не тільки з жирних шматків свинини і яловичини? Сьогодні вашій увазі пропонується рецепт дієтичної буженини, приготовленої з ніжного курячого м’яса. Таку страву можна їсти навіть на ніч!
Час готування – 2 ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Грудка куряча – 500 гр.
- Часник – 25 гр.
- Коріандр (у насінні) – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Паприка солодка – 2 ч. л.
- Розмарин – 1 гілочка.
- Масло соняшникове – 30 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Для швидкості дій викладаємо всі компоненти зазначені в списку на робочу поверхню.
Крок 2. Птицю ретельно промиваємо під струменем води, зачищаємо від вкраплень жиру і білих плівок, обсушуємо за допомогою паперових серветок.
Крок 3. Для готування маринаду: в ступці з’єднуємо шматочки очищеного часнику, насіння коріандру і сіль – перетираємо товкачем до однорідності.
Крок 4. Також додаємо розмарин (без стебла), масло і солодку паприку – знову перетираємо.
Крок 5. Тендерайзером проколює м’ясо з усіх боків для кращої просочення.
Крок 6. Змащуємо ароматною заправкою курку і прибираємо на один-півтора години в холодильник.
Крок 7. Соковите м’ясо обертаємо фольгою і ставимо в духовку на 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 8. Готову буженину розкриваємо і даємо повністю охолонути прямо в духовці.
Крок 9. Після, загортаємо курку в пергамент і прибираємо в холодильник для охолодження.
Крок 10. Потім нарізаємо птицю тонкими слайсами.
Крок 11. Подаємо до столу з листям свіжого шпинату і гострої домашньою аджикою. Приємного апетиту!