Буженина – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Як приготувати буженину з курячої грудки в духовці?

чи Знаєте ви, що приготувати соковиту і тане в роті буженину можна не тільки з жирних шматків свинини і яловичини? Сьогодні вашій увазі пропонується рецепт дієтичної буженини, приготовленої з ніжного курячого м’яса. Таку страву можна їсти навіть на ніч!

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Грудка куряча – 500 гр.
  • Часник – 25 гр.
  • Коріандр (у насінні) – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Паприка солодка – 2 ч. л.
  • Розмарин – 1 гілочка.
  • Масло соняшникове – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Для швидкості дій викладаємо всі компоненти зазначені в списку на робочу поверхню.

Крок 2. Птицю ретельно промиваємо під струменем води, зачищаємо від вкраплень жиру і білих плівок, обсушуємо за допомогою паперових серветок.

Крок 3. Для готування маринаду: в ступці з’єднуємо шматочки очищеного часнику, насіння коріандру і сіль – перетираємо товкачем до однорідності.

Крок 4. Також додаємо розмарин (без стебла), масло і солодку паприку – знову перетираємо.

Крок 5. Тендерайзером проколює м’ясо з усіх боків для кращої просочення.

Крок 6. Змащуємо ароматною заправкою курку і прибираємо на один-півтора години в холодильник.

Крок 7. Соковите м’ясо обертаємо фольгою і ставимо в духовку на 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 8. Готову буженину розкриваємо і даємо повністю охолонути прямо в духовці.

Крок 9. Після, загортаємо курку в пергамент і прибираємо в холодильник для охолодження.

Крок 10. Потім нарізаємо птицю тонкими слайсами.

Крок 11. Подаємо до столу з листям свіжого шпинату і гострої домашньою аджикою. Приємного апетиту!