Дуже смачна буженина з свинини з гірчицею
Деякі господині і навіть досвідчені кулінари знають, що якщо перед термічною обробкою замаринувати свинину в гірчиці і улюблених спеціях, то м’ясо в будь-якому випадку вийде неймовірно ніжним і соковитим. Буженина не є винятком і її дуже складно зіпсувати, так як м’ясо дуже довго запікається, згодом чого, сама розпадається на волокна.
Час готування – 10 год 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Буженина – 500 гр.
- Гірчиця – 2 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Прямокутний шматок свинини гарненько обполіскуємо водою і даємо трохи часу обсохнути.
Крок 2. Зубки часничку очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими пластинами.
Крок 3. Тонким ножем робимо надрізи по всьому шматки і в них вставляємо часникові часточки, натираємо м’ясо сіллю і сумішшю перців, кількість регулюйте по своєму смаку.
Крок 4. З усіх боків промазуємо шматок гірчицею.
Крок 5. Обмотуємо свинину у кілька шарів харчовою плівкою і прибираємо в холодильну камеру на 8 годин, тобто на ніч.
Крок 6. Ранок знімаємо плівку і замінюємо її фольгою, покласти м’ясо в духовку на півтори години при температурі 160 градусів.
Крок 7. Готову буженину охолоджуємо і подаємо до столу в якості м’ясної закуски або ж основного блюда, доповнивши вашим улюбленим гарніром. Приємного апетиту!