Буженина – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Дуже смачна буженина з свинини з гірчицею

Деякі господині і навіть досвідчені кулінари знають, що якщо перед термічною обробкою замаринувати свинину в гірчиці і улюблених спеціях, то м’ясо в будь-якому випадку вийде неймовірно ніжним і соковитим. Буженина не є винятком і її дуже складно зіпсувати, так як м’ясо дуже довго запікається, згодом чого, сама розпадається на волокна.

Час готування – 10 год 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Буженина – 500 гр.
  • Гірчиця – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Прямокутний шматок свинини гарненько обполіскуємо водою і даємо трохи часу обсохнути.

Крок 2. Зубки часничку очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими пластинами.

Крок 3. Тонким ножем робимо надрізи по всьому шматки і в них вставляємо часникові часточки, натираємо м’ясо сіллю і сумішшю перців, кількість регулюйте по своєму смаку.

Крок 4. З усіх боків промазуємо шматок гірчицею.

Крок 5. Обмотуємо свинину у кілька шарів харчовою плівкою і прибираємо в холодильну камеру на 8 годин, тобто на ніч.

Крок 6. Ранок знімаємо плівку і замінюємо її фольгою, покласти м’ясо в духовку на півтори години при температурі 160 градусів.

Крок 7. Готову буженину охолоджуємо і подаємо до столу в якості м’ясної закуски або ж основного блюда, доповнивши вашим улюбленим гарніром. Приємного апетиту!