Чаклуни з картоплі з фаршем – 6 рецептів з покроковими фото

Чаклуни з відвареної картоплі з фаршем

Страва присвячується всім любителям картоплі – білоруські чаклуни, приготовані за особливим рецептом. Весь секрет полягає у використанні не сирого, а відвареної картоплі, а також, заготовки ми не будемо обсмажувати на великій кількості олії, а доведемо до готовності за допомогою варіння.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4.

Склад:

Для тіста:

  • Картопля відварна – 1 кг
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 1,5 склянки
  • Сіль – за смаком.

Для начинки:

  • Фарш – 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1,5 ст. л.
  • Сухарі панірувальні – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Приправи – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо розморожуємо фарш, а якщо ви використовуєте виключно домашній, то перекручуємо м’ясо через м’ясорубку.

Крок 2. Відварну картоплю «звільняємо» від шкірки.

Крок 3. Картопля подрібнюємо за допомогою терки, додаємо яйця, сіль і добре перемішуємо.

Крок 4. В отриману масу невеликими порціями вводимо борошно, поки тісто не перестане прилипати до долонь.

Крок 5. Одну велику цибулину очищаємо від лушпиння і дрібно шаткуємо.

Крок 6. Пасеруємо на розігрітому рослинному маслі до прозорості.

Крок 7. Після, додаємо в сковорідку трохи панірувальних сухарів.

Крок 8. І підрум’янюємо компоненти.

Крок 9. До смаженій луку викладаємо фарш, «розбиваємо його на невеликі шматочки, присипаємо сіллю і улюбленими спеціями. Доводимо м’ясо практично до готовності.

Крок 10. Приступаємо до формування заготовок. Змочуємо руки у воді і ліпимо кульки з картопляного тіста.

Крок 11. Злегка придавлюємо до поверхні освіти коржі.

Крок 12. У центр кожної заготовки викладаємо начинку з фаршу з цибулею, близько двох чайних ложок.

Крок 13. Прикриваємо м’ясо невеликою кількістю тесту і руками згладжувати краї, надаючи форму.

Крок 14. Занурюємо чаклуни в киплячу підсолену воду і відварюємо протягом 10 хвилин.

Крок 15. Гаряче страву щедро поливаємо сметаною і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!