Чаклуни з відвареної картоплі з фаршем
Страва присвячується всім любителям картоплі – білоруські чаклуни, приготовані за особливим рецептом. Весь секрет полягає у використанні не сирого, а відвареної картоплі, а також, заготовки ми не будемо обсмажувати на великій кількості олії, а доведемо до готовності за допомогою варіння.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4.
Склад:
Для тіста:
- Картопля відварна – 1 кг
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 1,5 склянки
- Сіль – за смаком.
Для начинки:
- Фарш – 300 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Масло рослинне – 1,5 ст. л.
- Сухарі панірувальні – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Приправи – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо розморожуємо фарш, а якщо ви використовуєте виключно домашній, то перекручуємо м’ясо через м’ясорубку.
Крок 2. Відварну картоплю «звільняємо» від шкірки.
Крок 3. Картопля подрібнюємо за допомогою терки, додаємо яйця, сіль і добре перемішуємо.
Крок 4. В отриману масу невеликими порціями вводимо борошно, поки тісто не перестане прилипати до долонь.
Крок 5. Одну велику цибулину очищаємо від лушпиння і дрібно шаткуємо.
Крок 6. Пасеруємо на розігрітому рослинному маслі до прозорості.
Крок 7. Після, додаємо в сковорідку трохи панірувальних сухарів.
Крок 8. І підрум’янюємо компоненти.
Крок 9. До смаженій луку викладаємо фарш, «розбиваємо його на невеликі шматочки, присипаємо сіллю і улюбленими спеціями. Доводимо м’ясо практично до готовності.
Крок 10. Приступаємо до формування заготовок. Змочуємо руки у воді і ліпимо кульки з картопляного тіста.
Крок 11. Злегка придавлюємо до поверхні освіти коржі.
Крок 12. У центр кожної заготовки викладаємо начинку з фаршу з цибулею, близько двох чайних ложок.
Крок 13. Прикриваємо м’ясо невеликою кількістю тесту і руками згладжувати краї, надаючи форму.
Крок 14. Занурюємо чаклуни в киплячу підсолену воду і відварюємо протягом 10 хвилин.
Крок 15. Гаряче страву щедро поливаємо сметаною і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!