Картопляні чаклуни з курячим фаршем
Для начинки чаклуни можна використовувати абсолютно будь фарш, який вам подобається, однак, при готуванні з курячим перекрученим м’ясом, страва виходить особливо ніжним і легким, незважаючи на свою ситість. Так само, завдяки швидкості приготування птиці, час, проведений біля плити, значно скорочується.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Картопля – 5 шт.
- Фарш курячий – 200 гр.
- Борошно – 2 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сметана – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Хмелі-сунелі – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Картопля подрібнюємо за допомогою терки з дрібними отворами і віджимаємо від надлишків рідини.
Крок 2. До отриманої маси додаємо борошно, яйце, сіль перемішуємо.
Крок 3. Фарш з птиці приправляємо перцем, спеціями і солимо. Гарненько розмішуємо для рівномірного розподілу приправ.
Крок 4. У сковороду вливаємо олію і розігріваємо його, столовою ложкою викладаємо половину картопляного тіста, формуючи оладки.
Крок 5. Зверху викладаємо заправлений фарш.
Крок 6. Прикриваємо начинку залишками «тесту».
Крок 7. Обсмажуємо заготовки з двох сторін на мінімальному вогні під кришкою.
Крок 8. Гарячі чаклуни подаємо до столу з холодною сметаною і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!