Чанахи – 8 рецептів приготування чанахи по-грузинськи

Як приготувати чанахи в каструлі на плиті в домашніх умовах?

По суті чанахи – це тушковану з овочами м’ясо. Якщо у вас немає на кухні ні казана, не глиняних горщиків, то для приготування чанахи можна скористатися звичайною каструлею.

Час готування: 150 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4-5.

Склад:

  • Баранина – 900 гр.
  • Картопля – 1500 гр.
  • Баклажани – 900 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Кінза – 5 гр.
  • Петрушка – 5 гр.
  • Сік томатний – 350 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. М’ясо помийте, промокніть паперовими рушниками і наріжте великими шматками. Покладіть м’ясо в каструлю.

2. Картоплю почистіть, помийте і наріжте великими кубиками. Покладіть картоплю поверх м’яса.

3. Потім викладіть шар з баклажанів. Попередньо помийте, очистіть баклажани наріжте кубиками.

4. Цибулю наріжте тонкими півкільцями, викладіть його поверх баклажанів.

5. Влийте в каструлю томатний сік, посоліть і приправте за смаком.

6. Зелень вимити і порубаєте ножем. Помідори наріжте тонкими кружечками. Викладіть шар із зелені, потім шар з помідорів.

7. Поставте каструлю на слабкий вогонь, прикрийте кришкою, але не щільно, готуйте 60 хвилин. Потім зменшіть вогонь, щільно закрийте кришкою і тушкуйте ще 1 годину.

8. Чанахи в каструлі виходить таким же ніжним, як і в горщику. Подавайте блюдо в гарячому вигляді з тонким лавашем.

Приємного апетиту!