Як приготувати чанахи в каструлі на плиті в домашніх умовах?
По суті чанахи – це тушковану з овочами м’ясо. Якщо у вас немає на кухні ні казана, не глиняних горщиків, то для приготування чанахи можна скористатися звичайною каструлею.
Час готування: 150 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4-5.
Склад:
- Баранина – 900 гр.
- Картопля – 1500 гр.
- Баклажани – 900 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Кінза – 5 гр.
- Петрушка – 5 гр.
- Сік томатний – 350 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. М’ясо помийте, промокніть паперовими рушниками і наріжте великими шматками. Покладіть м’ясо в каструлю.
2. Картоплю почистіть, помийте і наріжте великими кубиками. Покладіть картоплю поверх м’яса.
3. Потім викладіть шар з баклажанів. Попередньо помийте, очистіть баклажани наріжте кубиками.
4. Цибулю наріжте тонкими півкільцями, викладіть його поверх баклажанів.
5. Влийте в каструлю томатний сік, посоліть і приправте за смаком.
6. Зелень вимити і порубаєте ножем. Помідори наріжте тонкими кружечками. Викладіть шар із зелені, потім шар з помідорів.
7. Поставте каструлю на слабкий вогонь, прикрийте кришкою, але не щільно, готуйте 60 хвилин. Потім зменшіть вогонь, щільно закрийте кришкою і тушкуйте ще 1 годину.
8. Чанахи в каструлі виходить таким же ніжним, як і в горщику. Подавайте блюдо в гарячому вигляді з тонким лавашем.
Приємного апетиту!