Чанахи – 8 рецептів приготування чанахи по-грузинськи

Чанахи з грибами і курячим філе в горщиках

Ще один смачний спосіб приготування чанахи по-грузинськи. Це такий полегшений варіант страви з курячим філе і грибами. Чанахи виходить неймовірно ніжним, але в теж час добре втамовує голод.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 4-6.

Склад:

  • Філе куряче – 800 гр.
  • Картопля – 1,5 кг
  • Печериці – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сир – 80 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Картоплю почистіть, помийте, наріжте кубиками і покладіть його на дно глиняних горщиків.

2. З ріпчастої цибулі зніміть піну і дрібно наріжте його.

3. Очищену моркву натріть на тертці.

4. Болгарський перець очистіть від насіння і перегородок, наріжте соломкою. Цибулю, моркву і перець змішайте в мисці, потім розкладіть овочеву суміш по горщикам.

5. Далі куряче філе наріжте, обсмажте на рослинному маслі і його також розкладіть по горщикам.

6. Помідори дрібно наріжте і викладіть на курячий шар.

7. Печериці наріжте скибочками, обсмажте на рослинному маслі. Викладіть гриби на шар з помідорів.

8. У кожен горщик всипте сіль і спеції, влийте по 100-200 мл води. Запікайте чанахи в духовці при 200 градусах 50 хвилин.

9. Гаряче блюдо посипте тертим сиром і рубаною зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!