Чанахи з грибами і курячим філе в горщиках
Ще один смачний спосіб приготування чанахи по-грузинськи. Це такий полегшений варіант страви з курячим філе і грибами. Чанахи виходить неймовірно ніжним, але в теж час добре втамовує голод.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 4-6.
Склад:
- Філе куряче – 800 гр.
- Картопля – 1,5 кг
- Печериці – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сир – 80 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Картоплю почистіть, помийте, наріжте кубиками і покладіть його на дно глиняних горщиків.
2. З ріпчастої цибулі зніміть піну і дрібно наріжте його.
3. Очищену моркву натріть на тертці.
4. Болгарський перець очистіть від насіння і перегородок, наріжте соломкою. Цибулю, моркву і перець змішайте в мисці, потім розкладіть овочеву суміш по горщикам.
5. Далі куряче філе наріжте, обсмажте на рослинному маслі і його також розкладіть по горщикам.
6. Помідори дрібно наріжте і викладіть на курячий шар.
7. Печериці наріжте скибочками, обсмажте на рослинному маслі. Викладіть гриби на шар з помідорів.
8. У кожен горщик всипте сіль і спеції, влийте по 100-200 мл води. Запікайте чанахи в духовці при 200 градусах 50 хвилин.
9. Гаряче блюдо посипте тертим сиром і рубаною зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!