Дуже смачний і вдалий рецепт чебуреків на бульбашковому тісті з горілкою
Популярний рецепт хрустких пухирчастих чебуреків – на горілці. Приготуйте частування на своїй кухні. Поживну страву оцінять ваші домашні чи гості. Подавайте гарячу закуску!
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 16
Інгредієнти:
- Борошно – 600-650 грн.
- Вода – 300 мл.
- Горілка – 30 грн.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1 ч.л.
- Олія – для смаження.
Для начинки:
- Фарш м’ясний – 0,4 кг.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
1. Просіюємо борошно і викладаємо його у велику глибоку тарілку. Заливаємо сухий інгредієнт окропом і починаємо розмішувати.
2. Далі розбиваємо в масу куряче яйце, додаємо горілку, сіль та цукор. Знову розмішуємо.
3. Руками розминаємо тісто, доки воно не перестане липнути до рук. Повинен вийти щільний і еластичний ком.
4. Підготуємо начинку. Для цього змішуємо розморожений м’ясний фарш, сіль, спеції та дрібно нарізані цибулини.
5. Ділимо тісто на невеликі шматочки і розкочуємо їх у тонкі кола. На кожну половинку кладемо трохи фаршу та склеюємо краї.
6. Обсмажуємо чебуреки в киплячій олії до появи яскравого золотистого відтінку.
7. Хрумкі чебуреки з апетитною м’ясною начинкою готові. Подавайте страву до столу, доповнивши ароматною зеленню та соусами до смаку.